Connect with us

Lajme

Ministri Azir Aliu panelist në konferencën ndërkombëtare “Integriteti kibernetik në administratën publike”

Published

on

Hartimi i strategjisë së re mbi sigurinë kibernetike 2023-2027 së bashku me Planin Aksional, inkluzivitetin e procesit dhe aktivitetet e gjëra të MSHIA-së për ndërtimin e kapaciteteve për sigurinë kibernetike.
Këto ishin temat për të cilat u diskutua në konferencën ,,Integriteti kibernetik në administratën publike”, organizuar  nga IMPETUS, duke theksuar se reformat në administratën publike të bazuara në digjitalizim, mbeten një ndër prioritetet kyçe të Ministrisë dhe të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut
,,MSHIA-ja, së bashku me institucionet tjera, punon në kontinuitet dhe ndërmerr aktivitete të ndryshme për përforcimin e kapaciteteve mbi sigurinë kibernetike”
Mes tjerash, theksova se hartimi i Strategjisë së Re për Sigurinë Kibernetike 2023-2027, përpilohet me pjesëmarrjen e përfaqësuesve nga MKD-CIRT, Ministrisë së Punëve të Brendshme, Ministrisë së Punëve të Jashtme, Ministrinë e Mbrojtjes, Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut, si pjesë e grupit punues.
,,Në një mënyrë mjaft transparente dhe nëpërmjet procesit inkluziv, duam që së bashku të përpilojmë dokument strategjik i cili me të vërtetë do të jetë kualitativ dhe i zbatueshëm në praktikë. Për atë ne do të vazhdojmë edhe më tutje me aktivitetet, deri në formulimin përfundimtar të Strategjisë e cila do të kontribuojë në ndërtimin e një eko sistemi kibernetik në Republikën e Maqedonisë së Veriut”.
Për të krijuar ekosistem të plotë për “Cyber Security” një nga aktorët më të rëndësishëm janë resurset njerëzore.
Për këtë qëllim MSHIA-ja do të angazhohet për të krijuar materiale multimediale për “Cyber Hygiene”

Continue Reading

Lajme

Minsitri Lloga uron besimtarëve agjërim të lehtë

Published

on

By

Ministri i drejtësisë, Krenar Lloga përmes një postimi ka uruar besimtarët e komuniteti musliman për fillimin e muajt të shenjtë të ramazanit duke ju uruar një agjërim të lehtë, shkruan Top24

“Sonte hyjmë në muajin më të bekuar të vitit, muajin e mëshirës, dashurisë, sakrificës dhe solidaritetit.
Agjërim të lehtë dhe lutje të pranuara!”
https://www.facebook.com/100090407993687/posts/pfbid02xoZZduZuc9zJiaQgjq8PEwo9vTXWxZRWygZ9sxQjnvtxdhpoAv1LdVhhExScJYeBl/?mibextid=cr9u03

Continue Reading

Lajme

Azir Aliu uron besimtarët për muajin e Ramazanit: Muaji kur ndjenjat tona vëllazërore thellohen dhe miqësitë ushqehen me dashuri

Published

on

By

Ministri i Shoqërisë informatike dhe Administratës Azir Aliu ka uruar besimtarët për nisjen e muajit të shenjtë të Ramazanit.
Ai e ka quajtur muajin e shenjtë të Ramazanit, muajin kur ndjenjat tona vëllazërore thellohen dhe miqësitë ushqehen me dashuri.
Urimi i plotë:
“Fillon muaji i madhërishëm i Ramazanit dhe i shumëpritur nga gjithë bota Islame, kur ndjenjat tona vëllazërore thellohen dhe miqësitë ushqehen me dashuri.
Gjithë botës Islame i’a uroj muajin e shenjtë të Ramazanit!”
https://www.facebook.com/100090414292971/posts/pfbid0Xu9g8eLrRVyPZnzyvQAHdiNx5vK7ETVXxwEPoXqGiGGR3Aa7ihD17gxixJHWLj1Tl/?mibextid=cr9u03

Continue Reading

Lajme

Taravari: Qoftë muaji i Ramazanit koha që secili nga ne të afrohet sa më shumë me Zotin

Published

on

By

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët dhe i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari ka uruar të gjithë besimtarët e fesë islame për nisjen e muajit të shenjtë të Ramazanit.
Taravari ka uruar agjërim të lehtë dhe lutje të pranuara.
Urimi i plotë:
“Uroj që të gjithë të kemi agjërim të lehtë! Qoftë muaji i Ramazanit koha që secili nga ne të afrohet sa më shumë me Zotin, e kështu qoftë edhe në muajt e vitet në vazhdim!”
https://www.facebook.com/100044411046937/posts/pfbid0F7m5CGPbsAqdv9j3s1bmUGBjeGkhByFVhtkQHF4DCb3xXmPJdxLDyvJovvkPSdkFl/?mibextid=cr9u03

Continue Reading

Aktuale