Connect with us

Lajme

Komuna e Gostivarit nënshkroi Memorandum bashkëpunimi me Organized Youth Association

Published

on

Kryetari i Këshillit, Valbon Limani në emër të Komunës së Gostivarit nënshkroi Memorandum bashkëpinimi në kuadër të projektit “Eko ardhmëri për Gostivarin” me kryetarin e Organized Youth Assocation – OYA, Art Spahiu.
Projekti “Eko ardhmëri për Gostivarin” ka për qëllim përmirësimin e gjendjes ekologjike në Komunën e Gostivarit dhe përcaktimin e prioriteteve ekologjike për 5 vitet e ardhshme. Si rrjedhojë e këtij Memorandim bashkëpunimi, do të përpilohet dokumenti strategjik për prioritetet ekologjike të Komunës së Gostivarit dhe do të përfshijë edhe riaktivizimin e eko-patrullës të cilët do të kenë për detyrë ngritjen e aksioneve për mjedis jetësor të pastër.
Senzibilizimi i opinionit publik në raport me spektrin ekologjik, mbrotjen e hapësirave të gjelbërta dhe pastërtia në qytet do të jenë po ashtu aktivitet në suaza të projektit “Eko – ardhmëri për Gostivarin”.
Ky projekt zbatohet nga OYA në bashkëpunim me Youth Comunity Center Gostivar dhe Center for Youth Education and Mediation dhe zbatohet në kuadër të projektit “Organizatat joqeveritare në aksion për ndryshimet klimatike”, i cili mbështetet financiarisht nga Qeveria e Suedisë, kurse zbatohet nga Eko-svest, Macedonian Young Lawyers Association dhe CNVP Foundation.

Continue Reading

Lajme

Minsitri Lloga uron besimtarëve agjërim të lehtë

Published

on

By

Ministri i drejtësisë, Krenar Lloga përmes një postimi ka uruar besimtarët e komuniteti musliman për fillimin e muajt të shenjtë të ramazanit duke ju uruar një agjërim të lehtë, shkruan Top24

“Sonte hyjmë në muajin më të bekuar të vitit, muajin e mëshirës, dashurisë, sakrificës dhe solidaritetit.
Agjërim të lehtë dhe lutje të pranuara!”
https://www.facebook.com/100090407993687/posts/pfbid02xoZZduZuc9zJiaQgjq8PEwo9vTXWxZRWygZ9sxQjnvtxdhpoAv1LdVhhExScJYeBl/?mibextid=cr9u03

Continue Reading

Lajme

Azir Aliu uron besimtarët për muajin e Ramazanit: Muaji kur ndjenjat tona vëllazërore thellohen dhe miqësitë ushqehen me dashuri

Published

on

By

Ministri i Shoqërisë informatike dhe Administratës Azir Aliu ka uruar besimtarët për nisjen e muajit të shenjtë të Ramazanit.
Ai e ka quajtur muajin e shenjtë të Ramazanit, muajin kur ndjenjat tona vëllazërore thellohen dhe miqësitë ushqehen me dashuri.
Urimi i plotë:
“Fillon muaji i madhërishëm i Ramazanit dhe i shumëpritur nga gjithë bota Islame, kur ndjenjat tona vëllazërore thellohen dhe miqësitë ushqehen me dashuri.
Gjithë botës Islame i’a uroj muajin e shenjtë të Ramazanit!”
https://www.facebook.com/100090414292971/posts/pfbid0Xu9g8eLrRVyPZnzyvQAHdiNx5vK7ETVXxwEPoXqGiGGR3Aa7ihD17gxixJHWLj1Tl/?mibextid=cr9u03

Continue Reading

Lajme

Taravari: Qoftë muaji i Ramazanit koha që secili nga ne të afrohet sa më shumë me Zotin

Published

on

By

Kryetari i Aleancës për Shqiptarët dhe i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari ka uruar të gjithë besimtarët e fesë islame për nisjen e muajit të shenjtë të Ramazanit.
Taravari ka uruar agjërim të lehtë dhe lutje të pranuara.
Urimi i plotë:
“Uroj që të gjithë të kemi agjërim të lehtë! Qoftë muaji i Ramazanit koha që secili nga ne të afrohet sa më shumë me Zotin, e kështu qoftë edhe në muajt e vitet në vazhdim!”
https://www.facebook.com/100044411046937/posts/pfbid0F7m5CGPbsAqdv9j3s1bmUGBjeGkhByFVhtkQHF4DCb3xXmPJdxLDyvJovvkPSdkFl/?mibextid=cr9u03

Continue Reading

Aktuale