Connect with us

Shkupi

“Qytetarët mos të lëvizin rreth shkëmbit në Matkë, është rrezik”

Published

on

Situata me shkëmbin e rrezikshëm në Matkë në afat të gjatë është e paqëndrueshme konstatojnë sot nga Qendra për Menaxhimin e Krizave (QMK), në takimin e parë të punës, i cili u caktua dhe u mbajt nën udhëheqjen e drejtorit Stojance Angellov, me përfaqësues të institucioneve, ekspertë dhe shkencëtarë nga shteti dhe një pjesë e subjekteve të Sistemit të Menaxhimit të Krizave, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në takim u shqyrtua gjendja me shkëmbin e rrezikshëm dhe ekspertët konstatuan se ai ka stabilitet kufitar dhe se është e nevojshme të ndërmerren masa dhe aktivitete për parandalimin dhe zvogëlimin e rrezikut nga shkëmbi.

Gjithashtu, janë identifikuar dy grupe rreziqesh, dëmtimi i parë parësor – nga një rënie e mundshme, pra rrëshqitje dhe dëmtime dytësore – derdhje dhe valë goditëse nga uji. Ndaj, apelohet parandaluese qytetarëve që të mos lëvizin në vendin nën shkëmb në bregun në anën e djathtë të lumit, gjegjësisht shtratit të liqenit dhe se zona e rrezikut do të shënohet.

“Në takimin e punës u konkluduan për obligimet që duhet të ndërmerren për parandalim. Këto janë konkluzione në drejtim të hapave të përgjithshëm të sinkronizuar nga disa institucione në vend, të inkurajuara dhe të koordinuara globalisht nga QMK: së pari – programi i veprimit të projektit; e dyta përgatitja e dokumentacionit teknik, projekti për sanimin e problemit dhe së fundi, si i treti – prokurimi publik për zgjedhjen e një kontraktori për rehabilitimin e shkëmbit të rrezikshëm. Për parandalimin e tij do të merren masa nga autoritetet për të kufizuar lëvizjen në zonën e rrezikut që nuk do të pengonte funksionimin e kompanive në zonë dhe lëvizjen e turistëve jashtë zonës së rrezikut”, thuhet në deklaratën e QMK-së.

QMK do të iniciojë zyrtarisht përgatitjen e hapit të parë të koordinuar të veprimit social – përgatitjen e një programi të projektit.

Continue Reading

Lajme

Së shpejti linjë e re autobusi nga Saraji në Radushë dhe anasjelltas

Published

on

By

Drejtori i NTP -Shkup, Aleksandar Stojkovski, sot në seancën e Këshillit të Qytetit të Shkupit për pyetje të këshilltarëve njoftoi se ndërmarrja është duke punuar për futjen e linjës së re të autobusëve Radushë – Saraj.

Kjo linjë futet me kërkesë të banorëve, dhe pas analizës së përgatitur e cila është në fazën përfundimtare nga NTP- Shkup. Linja e re do të përmirësojë dukshëm lidhjen e vendbanimit të Radushës me Sarajin, ndërsa banorët e Radushës do të kenë transport të rregullt.

Drejtori Stojkovski në seancën e sotme theksoi se nuk ka vonesa në linjat e rregullta të autobusëve për komunën e Sarajit, dhe se bëhet fjalë për praktikë e rregullt të qarkullimit të autobusëve sipas orarit veror me numër të reduktuar të linjave.

Me qëllim të përmirësimit të transportit publik, Qyteti i Shkupit me përkushtim po punon në futjen e linjave të reja të autobusëve, ndërsa në seancën e sotme të Këshillit është miratuar Vendim që të futen edhe dy linja të rregullta autobusësh.

Continue Reading

Shkupi

Nesër do të bëhet dezinsektimi i hapësirave të Shkupit

Published

on

By

Qyteti i Shkupit ka njoftuar qytetarët se nesër në orët e hershme të mëngjesit do të bëhet dezisenktimi i hapësirave të Shkupit, për çka ka alarmuar edhe qytetarët që merren me bletari, transmeton Portalb.mk.

“Njoftojmë qytetarët se me datë 29.04.2021 do të fillojë dezinsektimi me aeroplan në territorin e qytetit të Shkupit kundër larvave të mushkonjave”, deklarojnë nga Qyteti i Shkupit.

Kjo është faza e parë e dezinsketimi, ndërsa në rast të kushteve jo të favorshme atmosferike, një proces i tillë mund të anulohet për nesër.

Continue Reading

Shkupi

Regjim i posaçëm i komunikacionit në Shkup me 27 dhe 28 prill

Published

on

By

Ministria e Brendshme njofton qytetarët se në datat 27 dhe 28.04.2022 (e mërkurë dhe e enjte), për shkak të vizitës zyrtare të vendit tonë nga ana e Presidentit të Asamblesë së Madhe Kombëtare të Republikës së Turqisë, N.E. Mustafa Shenton do të marrë masa për regjim të veçantë të komunikacionit në rrugët qendrore të qytetit të Shkupit.

Për këto arsye, SPB Shkup apelon tek të gjithë pjesëmarrësit në trafik që t’u binden urdhrave të dhëna nga punonjësit e uniformuar policor./KlanMacedonia/

Continue Reading

Aktuale