Connect with us

Lajme

Komitova: Zjarri në autobusin është shumë i çuditshëm, është përhapur shumë shpejtë

Published

on

Komitova: Zjarri në autobusin është shumë i çuditshëm, është përhapur shumë shpejtë

Sofje, 27 nëntor 2021 (MIA) –Ministrja e përkohshme për zhvillim rajonal të Bullgarisë, Violeta Komitova për BNT ka komentuar se në ditën e aksidentit është nisur në vendin e fatkeqësisë në autostradën Struma, por pas bisedës me kryeministrin Stefan Janev ai e ka këshilluar të mos shkojë.

Siç ka njoftuar korrespondenti i MIA-s në Sofje, sipas Komitovës që është eksperte për mbrojtje kundër zjarreve të objekteve, ka diçka të çuditshme e ajo është se zjarri ka shpërthyer dhe është përhapur shumë shpejtë që ndodhë në raste shumë të posaçme.

“Fatkeqësia me autobusin e Maqedonisë është i kombinuar me zjarrin. Më e vështira nga zjarri është shpërthimi, pasi nuk ka kohë të reagohet”, ka thënë Komitova.

Ajo ka shtuar se rreth nesh është e mbushur me elemente që lidhet me shpërthimin.

“Zjarri në autobusin e ‘Besa Trans’-it ka përfshirë gjëra që shumë shpejtë janë djegur dhe nuk ka pas kohë për reagim nga udhëtarët. Fitohet përshtypje se shoferi nuk ka tentuar të dalë nga autobusi, edhe pse ai ka pasur më shumë kohë të evakuohet nga autobusi. Shoferi e ka njohur këtë rrugë, pasi ka udhëtuar çdo javë. Për fat të keq, raporti nga mbikëqyrja nuk ka përfunduar”, ka thënë ministrja bullgare.

Siguria e gardhit të rrugës, ka thënë Komitova është bërë pas projektit të vitit 2002, që nuk do të thotë se është jashtë normave, duke shtuar se në kohën kur është bërë ka qenë sipas rregullave. Ajo ka pranuar se nuk pretendon se autostrada “Struma” është në gjendje të tillë dhe se aksidenti e ka hapur temën.

Komitova ka thënë se do të tentojnë të ndryshojnë shpejtësinë dhe shënimin e rrugës si dhe ta detyrojnë firmën që është përgjegjëse për këtë më shpejtë të përfundojë me projektin.

Continue Reading

Lajme

Ilire Dauti nga ASH-ja: Ti japim zë rinisë të ua kthejmë dinjitetin, për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë

Published

on

By

Ilire Dauti nga ASH-ja: Ti japim zë rinisë të ua kthejmë dinjitetin, për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë

Deputetja e Aleancës për Shqiptarër, Ilire Dauti në vazhdën e mesazheve të eksponentëve të ASH-së u është drejtuar qytetarëve të Tetovës se vota për rinistët është votë që të jemi nga të ururarit dhe nga meritorët për çdo të ri më pak të larguar, ti inkurajojme e tua kthejme shpresën. Ta shprehim pakënaqësinë tonë ndaj fenomeneve devijante me votë për rininë për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë, shkruan Top24.

“Besimi i juaj i dhënë si deputete e zonës ishte mundësi që të ua kthej me punë në kuvend. Aty pra ku të gjithë që duhet të jenë në anën tuaj, ku ne kërkojmë ndryshime ligjore apo mjete nga buxheti janë në anën e gabuar. Ju pa dyshim meritoni jetë të dinjitetshme sikurse që mijra qytetarë që meritonin shtetësinë që sot falë ndryshimeve ligjore dhe presionit për zbatim korekt të ligjit e kanë marrë apo janë duke e marë.

Uratat e tyre të shumta para se të vlejnë per ne, janë për ju që na besuat. Kësaj here ju drejtohem për të kërkuar që besimi i juaj të jupet të rinjëve, që të jemi nga të ururarit dhe nga meritorët për çdo të ri më pak të larguar, ti inkurajojme e tua kthejme shpresën. Ta shprehim pakënaqësinë tonë ndaj fenomeneve devijante me votë për rininë për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë, sepse fundja shprehja e pakënaqësisë është hapi parë drejt përparimit të një invidi apo populli” tha Ilire Dauti përcjellë Top24.

Continue Reading

Lajme

Abdulla Osmani Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË

Published

on

By

Abdulla Osmani Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË

Bartësi i listës për këshilltarë nga radhët e Aleancës për Shqiptarët, Abdulla Osmani përmes një videomesazhi u është drejtuar Tetovarëve duke kërkuar që ti japin Zë Rinisë dhe ta kthejmë dinjitetin në qytetin tonë, shkruan Top24.

“Të dashur bashkëqytetarë, Tetova jonë e lënë në haresë ka nevoj për ide të reja, e për ekositem inovativ, Tetova jonë ka nevoj për teatër për fëmijët dhe për qendër rinore ku të rinjtë do zhvillojnë aftlsitë e tyre. Tetova ka nevojë për një strehimore për qentë endacak dhe trajtim e kujdes human. Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË voto shtatë” tha Abdulla Osmani, përcjellë Top24.

Continue Reading

Lajme

Vjollcë Berisha; Aftësitë e të rinjëve duhet artikuluar në vendin e lindjes e jo rrugëve të botës, andaj Jepi zë Rinisë

Published

on

By

Vjollcë Berisha; Aftësitë e të rinjëve duhet artikuluar në vendin e lindjes e jo rrugëve të botës, andaj Jepi zë Rinisë

Sekretari i përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët, profesoresha Vjollcë Berisha në pak ditë para ditës së zgjedhjeve ka zgjedhur që bashkëvendasve të saj të ju drejtohet me pak fjalë e shumë domethënie, shkruan Top24.

Profesoresha Berisha ka kërkuar Tetovarëve që ti japin zë rinisë pasi ata kanë dije, energji dhe kanë sfiduar të gjithë dhe se aftësitë e tyre duhet të artikulohen në vendlindje dhe jo rrugëve të botës.

“Rinia jonë është me Aleancën për Shqiptarët, me ç’do gjë që realisht i nevojitet qytetit tonë. Ata janë më të mirët, kanë dijen, kanë energjinë, kanë vrrullin e moshës për ti bërë më së miri gjërat. Unë besoj fort tek ata, besoni edhe ju. Ata na kanë sfiduar të gjithëve, aftësitë e tyre duhet artikuluar në vendin e tyre të lindjes e jo rrugëve të botës, andaj votoni, shtatë jepni Zë rinisë” tha sekretari i ASH-së, Vjollcë Berisha përcjellë Top24.

Continue Reading

Aktuale