Connect with us

Komente

Zeka, Ukshini dhe Hallaçi: A do të vetëdijësohemi ndonjëherë?!

Published

on

Nga Pjestarët e grupit te Kumanovës,
Sami Ukshini Sokoli, Val Zeka, Shek Hallaçi

A do të vetëdijesohemi ndonjëherë !

Këto pamje tregojnë më së miri, se si sjellën forcat e rendit të një shteti fantazmë, më një të moshuar shqiptarë, këto pamje janë gjithashtu tregues për gjendjen e shqiptarëve në tërësi në M.Veriore.!
Tregimi i forcës në gjdo formë, dhe kundër gjdokujtë, edhe kundër një kalimtari të rastit në atë rrugë, tregon pafytyrësinë e policisë dhe sjelljen e tyre ndaj shqiptarëve, gjendjen faktike të këtij shteti, kësaj krijese amorfe të ndërtuar mbi bazamentin e shovenizmit rusosllav, dhe politikës antishqiptare, tregues ky i mjaftueshëm për gjendjen e vëllezërve tanë në M.Veriore.!
Partitë politike shqiptare, gjithmonë kanë dëshmuar se nuk përfaqësojnë interesat shqiptarëve, por interesat e tyre klanore e grupore, dhe vazhdojnë të punojnë për interesat e kësaj krijese rusosllave e në dëmin e interesave te vëllezërve tanë.!
Për këtë sjellje të pa fuqishme e amorale, të subjekteve politike shqiptare, fajtor është edhe shteti Shqiptar dhe ai i Kosovës, sepse do të duhej ti kundërshtonin hapur për mosveprimet e tyre, partitë dhe liderët tyre politik në M.Veriore.!
Si për koincidencë, sot në Shkup kishte protestë për rastin e montuar “Monstra” dhe rastet tjera, ndërsa në të njëjtën kohë në Prishtinë “Truezë Përkujtimore”, për 85 vjetorin e ditëlindjes së të madhit Adem Demaqi, në mesin e të ftuarve ishte edhe lideri i BDI-së Ali Ahmeti, si ka mundësi që elitat tona politike e intelektuale, e ftojnë një njeri si Ali Ahmeti që është përgjegjës direkt, për të gjitha të këqijat, që ju kanë ndodhur vëllezërve tanë në M.Veriore, që nga viti 2001 e këtej, Aliu jo vetëm që nuk duhët trajtuar si patriot, por duhet shpallur tradhtarë për pengimin e projektëve kombëtare, për mos realizimet e marrëveshjes së Ohrit, për të cilën marrëveshje, është ndërprerë edhe lufta e suksesshme e UÇK-së në vitin 2001, në atë luftë vdiçën djemtë dhe vajzat më të mirë të kombit, dhe mos të flasim për rastet e montuara, vrasjet, krimet e ndryshme, korrupsionin, vjedhjen dhe friksimin e shqiptarëve, si dhe tradhtitë tjera të panumërta.!

Continue Reading
Advertisement

Komente

Pasi nuk sollët vaksinat në kohë, pamjet e skafanderëve na mbeten…

Published

on

Shkruan, Ilire Dauti – Deputete e ASH-AAA

Pasi nuk munden të punojnë ashtu siç duhet, punojnë ashtu siç duan!

Ardhja me skafander e deputetëve në Kuvend, që janë me Covid 19, nuk u bë që ata të jenë për vetveten, sepse Koalicioni jonë ASH-AAA kishim deklaruar dhe njoftuar që ne do mbulojmë mosprezencën e tyre, por ata i sollën aty për të mbuluar “teket” e disa deputetëve të shumicës parlamentare, për shkakun e të cilëve para dy ditësh u thirr seanca e 36 dhe nuk u hap, sepse disa nuk ishin aty fare e do të tjerë ishin të zënë me “rrahjen e tavolinave”.

Sigurisht, pasi nuk sollët vaksinat në kohë, pamjet e skafanderëve na mbeten…

E dhimbshme, sidomos për faktin se si sot një deputete- nënë u detyrua për ca dëshira PR-i të bëj sakrificën e saj pa asnjë nevojë, gjersa ambulanca që qëndronte aty mund t’i ishte dashur një nëne apo një qytetari tjetër.

Me çfarë të drejte tani e tutje do shkruani dënime për qytetarët që thejnë rregullat e karantinës?

p.s. Pakoja e 5-të kaloi me 115 pro dhe asnjë kundër!

Continue Reading

Komente

Hipokrizi totale, Talat Xhaferi lëpiu atë që pështyu me ligjin për shtyrjen e regjistrimit

Published

on

Shkruan, Halil Snopçe – Deputet i ASH-AAA

Pasi që kryetari i Kuvendit u lavdërua publikisht në emision televiziv duke i rënë tavolinës se shtyrja e regjistrimit nuk mund të ndodh dhe të nesërmen ishte i detyruar që të ndërrojë qëndrimin duke përgatitur një skenar për shtyrjen e tij dhe duke i thyer të gjitha procedurat për të cilat fliste në po të njëjtin emision, tani i duhej diçka me të cilën do të defokusojë opinionin prej rezillëkut në të cilën hyri, pa mos e detyruar askush. Duke e parë se është e patjetërsueshme që të bëjë diçka me të cilën do duhet shpërlarë veten e tij dhe të paraqitet si ai trimi që si trembet syri, ashtu siç ushtroi skenarin për mosmarrjen e imunitetit të ish kryeparlamentarit Trajko Veljanovski ashtu edhe tani, popullata për së dyti herë u bind që është vetëm një figurë të cilin e dirigjon dikush tjetër dhe qëndrimet i ndryshon në formë të teledirigjuesit që e kontrollojnë të tjerët.

Më 15.04.2021 Talat Xehaferi cakton mbledhjen e 36-të edhe atë pikërisht në kohë të iftarit kur deputetët e opozitës shqiptare më veç kishin shkuar në shtëpi për iftar.

Sidoqoftë, edhe përkundër këtij skenari, opozita shqiptare u kthye ne Kuvend për së dyti herë atë ditë. Talat Xhaferi në mënyrë teatrale kërkonte që fillimisht të votohen ligjet e seancës së 32-të dhe pastaj të hapet seanca e 36-të ku ishin pakot për ndihmat ekonomike. Bëri teatër tërë natën duke shitur parime gjoja se njerëzit nuk e dinë se disa ditë përpara i theu të gjitha parimet duke na bindur të gjithëve se askush nuk e pyetën për asgjë. Ai mundej edhe më 15 prill ti vendos në rend dite pikat edhe të seancës së 32-të sepse opozita shqiptare ishte prezentë aty, por atë nuk e bëri. Pse? Sepse i duhej vazhdimësia e skenarit. Këtë skenar në formë teatrale e bëri edhe sot, më 18 prill, ditë e diel, kur në Kuvend me skafandera erdhën edhe deputetët e infektuar me COVID-19.

Imagjinoni, pakoja ekonomike u votua me 115 vota PËR dhe pushteti me të madhe propagon se vendimtare kanë qenë deputetët me skafandera.

Pra, hipokrizi totale të një skenari jo të suksesshëm. Talat Xhaferi ndoshta për një moment arriti të defokusojë opinionin nga turpi i tij, duke u detyruar të lëpijë atë që pështyu me ligjin për shtyrjen e regjistrimit. Por, kjo ndodhi vetëm për një moment, sepse i tërë fokusi i mediumeve për momentin ishte pikërisht në këtë skenar të përgatitur.

Por, shqiptarët dhe posaçërisht diaspora shqiptare nuk do harrojnë kurrë atë që bëri Talat Xhaferi me BDI-në, në lidhje me shtyrjen e regjistrimit. Ata nuk do harrojnë kurrë se pikërisht kryeparlamentari me partinë e tij, ishin përkrahësit e vetëm të shtyrjes, pas marrëveshjes të cilën e arritën liderët maqedonas.

Continue Reading

Komente

Qeveria e prokuroria duart larg nga mediat!

Published

on

By

Shkruan Jusuf Thaçi:

Qeveria e prokuroria duart larg nga mediat!

Nëse media dhe gazetarët kanë nxjerrë dhe publikuar informata e dokumente konfidenciale, atëherë përgjegjësit për këtë le t’i kërkojnë në institucione, jo në media, sepse për mediat nuk ekziston detyrimi për konfidencialitet në këto raste.

Nëse media dhe gazetarët kanë shpifur, atëherë ekziston mundësua për padi civile për shpifje.

Prandaj, qeveria dhe prokuroria nuk kanë punë me mediat dhe gazetarët asnjëherë për rastet kur mediat dhe gazetarët janë duke e bërë punën e tyre që lidhet me informimin e publikut.

Continue Reading

Aktuale