Connect with us

Maqedonia e Veriut

Seancë e Qeverisë, në rend dite pika të sferës së sigurisë dhe ekonomisë

Published

on

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, sot do të mbaj mbledhjen e saj 13-të të rregullt me më shumë pika në rendin e ditës nga programi i saj për punë dhe nga interesi për qytetarët.

Në këtë mbledhje, Qeveria do të shqyrtojë informacionin për pjesëmarrjen e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Politikën e përbashkët të jashtme dhe të sigurisë së Bashkimit Evropian në periudhën 1 qershor – 31 dhjetor të vitit 2019.

Me propozim të Ministrisë së Mbrojtjes ministrat në Qeveri do të deklarohen për informacionin për përditësimin e Draft-strategjisë për mbrojtjen e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në këtë mbledhje është edhe pika për informacionin me analizë për zbatimin e Ligjit për të drejtat e fëmijëve, të cilin do ta prezantoj Ministria e Drejtësisë, si dhe informacioni për nevojat e Ministrisë së Mjedisit Jetësorë dhe Planifikimit Hapësinor, në lidhje monitorimin e ujërave në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Me propozim të Shoqatë Aksionare për prodhimin e energjisë elektrike “Elektranat e Maqedonisë së Veriut” (EMV) në pronësi shtetërore, Qeveria sot do të jep mendim për planin financiar, programin investues vjetor dhe planin vjetor furnizime publike SHA EMV për vitin 2020.

Në mbledhje do të shqyrtohet edhe programi vjetor për punë për vitin 2020, si dhe informacioni për realizimin e Projektit “Kartela për të rinjtë” të Agjencisë për të Rinj dhe Sport.

Mbledhja e rregullt e 13-të e Qeverisë së Maqedonisë së Veriut është paraparë të filloj në orën 12:00.

Continue Reading

Lajme

Të premten do të arrijnë në Shkup 45 viktimat e aksidentit tragjik në Bullgari

Published

on

By

Ministria e Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut për “Alsat” konfirmojnë se 45 trupat e pajetë të tragjedisë që ndodhi javën e kaluar në Bullgari, pritet të vijnë të premten më 3 dhjetor në mëngjes në Aeroportin e Shkupit.

Po këtë ditë, 45 trupat e viktimave do t’u dorëzohen familjarëve dhe pritet të bëhen edhe ceremonitë mortore.

Ndërsa analizat e ADN-së, kanë përfunduar sot dhe të 45 trupat janë identifikuar.

Nga Instituti i Mjekësisë Ligjore, gjithashtu konfirmojnë se në Sofje janë kryer të gjitha metodat krahasimore gjenetike të marra nga strishot e familjarëve dhe si rrjedhojë të gjithë trupat e pajetë tanimë kanë emra dhe dihet se cilës familje i përkasin.

Continue Reading

Lajme

A do të ketë vaksinim të detyrueshëm? – Flet Filipçe

Published

on

By

A do të ketë vaksinim të detyrueshëm? – Flet Filipçe

Masa për vaksinim të detyrueshëm për momentin nuk do të zbatohet, tha ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, shkruan Alsat.

“Ne kemi arritur në përfundimin se kjo ngre pyetje shumë serioze në lidhje me atë se si dikush që nuk do të pranonte të vaksinohej do të ndëshkohej përfundimisht. Nga ana tjetër është një barrë e madhe financiare. Do të shohim se çfarë do të jetë shtrirja e vaksinimit me këtë rekomandim nëpërmjet mjekëve të familjes. “Ne jemi të gatshëm të japim rekomandime të tjera”, tha Filipçe./ Alsat.mk

Continue Reading

Lajme

Nga dita e sotme ndalohet përdorimi i qeseve plastike!

Published

on

By

Nga dita e sotme ndalohet përdorimi i qeseve plastike!

Shkup, 1 dhjetor – Që nga dita e sotme, me ligj ndalohet përdorimi i qeseve të plastikës. Do të shiten vetëm qese plastike të biodegradueshme me çmim prej 15 denarëve.

Sipas Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinorë, mjetet financiare që do të mblidhen, do të shkojnë në fondin me të cilin do të investohet në mjedisin jetësorë.

Prej sot gjithashtu objektet e hotelerisë e kanë të ndaluar të përdorin plastikë në zonat e mbrojtura si në Pelister, Mavrovë, Mali Sharr, etj.

Continue Reading

Aktuale