Connect with us

Uncategorized

‘Paraziti’-Kush është paraziti?

Published

on

Nga Gent Amzai

“Vetëm një herë sa të kapërceni barrierën prej dy centimetrash të gjatë, që quhet titra, do t’ju paraqiten shumë më shumë filma të mahnitshëm”, – kjo ishte ajo që Bong Joon Ho, regjizori koreanojugor i filmit “Parasite”, tha kur pranoi çmimin “Filmi më i mirë i huaj” në Golden Globe. Sigurisht, këtë e tha në gjuhën koreane, në ndërkohë që dikush tjetër përkrah tij po e përkthente në anglisht.

Dhe kjo çështje nuk lidhet aq shumë me përtesën që shikuesit e filmave mund të kenë në lidhje me leximin e titrave, sa lidhet me konsiderimin e Hollywoodit si qendra botërore e kinemasë, apo më rëndë; si bota e vetme filmike që ia vlen ta mbajë emrin botë, apo edhe më katastrofale; njësimi i qendrës me botën te fjala perëndim në përgjithësi, e krejt ç’ngelet është periferi e konsideruar krejt tjetër botë, një gjoja-botë sa e domosdoshme aq edhe e tepërt; e keqe e domosdoshme. Dy botë të largëta gjithë duke qenë pranë e pranë të njëjtit vend. Botë që nuk ndahet në dysh, por që ndahet në dy…botë. Dhe ky është problemi që kap Bong Joon Ho-ja, jo nga qasja universale që po shtrojmë ne, por fare hollë dhe imët shkon në zemër të problemit të botës tonë, përmes historisë së vogël, singulare të një familjeje të zakonshme koreane.

Arkitektura e botës në miniaturë

Filmi fillon me uljen e kamerës së drejtuar nga lagjja për te brendësia e banesës së familjes Kim. Një banesë-bodrum nën tokë që gjithë duke qenë e shëmtuar dhe jokomode për banim, ka një frymë simpatike që e përshkon, kjo për shkak të karakterit simpatik, tërheqës të familjes. Familje që pavarësisht varfërisë dhe mjerimit, ia ka dalë të bëjë paqen me këtë mjerim; e dinë se i përkasin atij mjerimi dhe nuk përpiqen që në forma neurotike të dalin prej tij. Me një normalitet të habitshëm ata bëjnë punë të zakonshme bashkërisht -siç është rregullimi i paketave të picave-, aq sa mjerimi të mos i përpijë në njërën anë, dhe aq sa të mos i lejojnë vetes të fillojnë të endërrojnë, në anën tjetër, sepse kjo do t’i kolapsonte.

Familja Kim është ai lloj njerëzimi që do ta pranonte mjerimin gjithë duke mos u identifikuar plotësisht me të. Paqe me mjerimin do të thotë të bësh dhe të sillesh a thua sikur ai nuk është; paqe do të thotë të pastrosh që të fshehësh disi llumin. Me të vërtet që ky paqëtim i tmerrshëm i familjes Kim “me fatin” ta merr respektin vjedhurazi dhe kjo i bën ata simpatik. Deviza e familjes: Hidhja mjerimit duke u përpjekur, por pa ëndërruar!

Vetëm në pak minutat e para të filmit të së tashmes së familjes, i kuptojmë menjëherë ata në të shkuarën e tyre. Ata janë mëse të zakonshëm, dhe fati, i atij lloji që implikohet domosdoshmërisht prej paradigmës politike, zakonisht do që njerëzit të jenë në mjerim dhe këtu nuk bëhet fjalë aspak vetëm për mjerimin ekonomik. Me qenë i kapur në varfëri do të thotë, më së pari, me qenë në robtim të situatës së pakohë të të qenit pa botë; me atë ide të botës në kokë të projektuar si ekzistencë vetëm te një tjetër që merrë pjesë në të.

Varfëria është vetëm njëra prej formave të mjerimit, njëra nga fshehjet prej botës, ashtu si ato vendet e posaçme që te filmi “Paraziti” janë bodrume: njëri bodrum-apartament i familje së varfër Kim, që e mban mbledhur mjerimin në pjesën më të poshtme apo më të thellë të qytetit, kurse tjetri bodrum-bunker i shtëpisë së familjes së pasur Park, që i’a varros sekretin e errët shtëpisë së bukur që mban mbi shpinë.

Në njërën anë, kemi bodrumin e të pasurve që i’a fsheh të vërtetën shtëpisë më të epërme të qytetit dhe më të afërt me diellin e urtë që hedh dritë mbi gjërat. Në anën tjetër, kemi bodrumin e të varfërve të cilin jo vetëm valët e diellit, por as valët e internetin nuk e kapin; për diellin dhe internetin familja Kim nuk ekziston. Dhe të mos marrësh pjesë as te drita e diellit, as te rrjeti i internetit nuk është thjesht një metaforë efektesh të lezetshme. Është metafora që thotë se ontologjikisht, politikisht dhe literalisht ke ekzistencë të mangët në botë.

“Dielli i ditur që di me ditë veç në dritë të ditës” këtu është imazh-figura e konstatimit të realitetit nga pozitat e një pushteti dominues aktual. Pra, pushteti, që në të njëjtën kohë është dije apo ligjëratë, sheh vetëm atë që di, e percepton realitetin sipas masës së strukturës së vetë ligjërimore. Por, fakti që ai hamendëson se e mbulon plotësisht realitetin, kjo nuk do të thotë se e shterron atë. Përkundrazi, pushteti, në fakt, nuk definohet aq shumë nga ajo se çfarë thotë apo çfarë shfaq, sa definohet nga ajo se çfarë heshton dhe ndryn përmes asaj që thotë. Siç mund të kishte thënë populli: Më thuaj çfarë thua, të shoh çka nuk thua, të të them ç’je.

Kështu është shtëpia e familjes Kim, një gropë që nuk merr pjesë në botë, por prej ku hamendësohet se ajo ekziston, dhe një vrimë ku kanalizohet gjithë pisllëku i botës së hamendësuar po ashtu. Dhe këtë do ta shohim qartazi më mirë në skenën e vërshimeve të shiut që do e përmendim më vonë.

Por, në arkitekturën e bodrumit të Kimëve ka dhe një detaj interesant, që është vetë haleja. Kjo gjë për disa arsye që shkallëzohen me njëra-tjetrën.

Së pari, sepse haleja ndodhet më shumë se një metër mbi nivelin e dyshemesë së bodrumit, që e bën të jetë zona më e afërt me sipërfaqen normale të lagjes. Ajo është një farë kati përdhesë.

Së dyti, sepse kjo lartësi e vendos halenë në kontrast të fortë me pjesën tjetër, gati si një fron mbretëror. Figurativisht na vjen të themi që kur kjo shtëpi është hale, haleja vetë është si shtëpi. Duket sikur shtëpia dhe haleja i kanë ndërruar vendet; shtëpia duket hale, kurse haleja duket më shumë shtëpi se shtëpia. Ajo ka dalë mbi gropën e qytetit dhe është bërë gunga që rri posaçërisht për banorët e saj, të cilët gjejnë në të lirinë për pak ceremonialitet njerëzor. Nëse banorët e bodrumit janë metafora e pisllëkut të qytetit që lëshohet në vrimë, haleja bëhet gunga me vrimë që i shpëton ata me pak njerëzore; pisllëkun e tyre mund ta lëshojnë në vrimë të hales për t’ja fshehur atë njerëzores së tyre. Kaq ceremoni e mbush njeriun me ndjenjën sado minimale të gjetjes së njerëzores te vetja. Duket sikur kushti i njerëzores është ceremonialiteti i heqjes qafe të teprisë së panormalizueshme në horizontalitetin e ekzistencës.

Në ndërkohë që dritarja më e madhe e dhomës së ndenjes duket si hyrja e pisllëkut të botës për te vrima, te haleja klaustrofobike gjejmë një dritare të vogël që duket sikur na thërret të arratisemi nga fati. Haleja e ndan në dysh tensionin e njësisë fatale të fatit të të pafatëve.

Dhe së treti, haleja është e vetmja zonë e shtëpisë ku kapin valët e internetit të kafeneve përreth, zonë ekstraterritoriale e vrimës ku bota shfaqet në minimumin e vetë. Duhet vetëm kjo e çarë e vogël brenda vrimës që familja Kim të mos tretet tërësisht në identifikimin e plotë të vetes me sekretin publik të errët të botës.

Regjizori na e thotë shumë shpejt gjithë këtë, në fare pak minuta, por aq i duhen. Dhe sigurisht, diçka duhet të ndërhyjë që një dinamikë tjetër të futet te familja Kim. Në ndërkohë që i dehuri i zakonshëm, si zakonisht po pshurrte para dritares së bodrumit të familjes –sepse regjizori do të na thotë përsëri, me skena që na gënjejnë kur duken sikur futen vetëm për humor, se bodrumi është haleja e qytetit apo edhe botës-, aty vjen papritur miku i djalit të familjes Kim. Ai vjen dhe përzë të dehurin duke i thënë se kjo nuk është hale, si një shpëtimtar që do e ndryshojë fatin e familjes me një kthesë të paparë.

Ai futet dhe përpara se të thotë atë për të cilën ka ardhur, i dhuron familjes një gur, që sipas tij është fatsjellës; jo nga ata që është i rëndë në vendin e vetë, por nga ata të rëndit që janë të tillë kudo, për ata që e kanë barrë të tyren. Dhe këtë gur, nga ai moment, djali i familjes Kim do ta mbajë gjithnjë afër.

Një plan i qëndrueshëm për kthesën e fatit

Miku që solli gurin e fatit, solli edhe një propozim për djalin e familjes Kim, që ai ta zëvendësojë në punën e tij të mëparshme, si mësues privat i anglishtes për vajzën e familjes së pasur Park. Ky i fundit, pa edukim universitar, falsifikon një diplomë të një universiteti eminent amerikan dhe fillon punën; një mashtrim simpatik për shikuesin, që vë në dukje shkathtësinë e të varfërve Kim, dhe naivitetin debil të familjes së pasur Park. Shikuesi ndihet mirë, sepse më në fund dredhia bëhet mjeti në dorën e të varfërve të zotë kundër të pasurve snob, gjoja të edukuar. Ky moment i “të shtypurit që shtrin viganin” nuk është fitore moralo-politike, por vetëm në fushën e dredhisë.

Fati i mirë nuk ndalon këtu. Komedia përshkallëzohet ku djali, tashmë i punësuar, i propozon gruas së familjes Park që ata të punësojnë një mësuese private, për djain e vogël aspak të talentuar në pikturë. Ai sjell “shoqen e vetë”, edhe kjo e edukuar në universitet eminent amerikan. “Shoqja” me diplomë të falsifikuar dhe identitet të rremë është vetë motra e tij.

Mbasi motra e familjes Kim fut në kurth shoferin e babait të familjes Park dhe mbasi ky i fundit shkarkohet nga puna, vendin e shoferit e merr babai i familjes Kim, edhe ky me përvojë dhe identitet të rremë.

Deri këtu për spektatorin mashtrimi komik është i pranueshëm. Por, kur këta fusin në kurth edhe shërbëtoren, për ta hequr dhe për ta zëvendësuar nga mamaja e familjes Kim, këtu, pavarësisht simpatisë për ta ndjejmë se po e teprojnë pak; sepse ish-shërbëtorja i përket po ashtu klasës punëtore.

Duket sikur familja Kim i’a hodhi varfërisë. Të gjithë po parazitojnë përmes mashtrimit në kurrizin e familjes Park, që nuk ja ka idenë se që të katër të punësuarit e tyre janë një familje dhe asnjëri nuk përmbush kriteret profesionale që i aktrojnë.

Ata nuk i përkasin asnjë klase profesionale, asnjë klase nderi sociale dhe asnjë klase që për virtyt ka posedimin e parave. Janë klasa pa përkatësi, klasa e paklasë apo pa virtytin që do i vendoste në vendin e vetë të garantuar nga konfigurimi social, e gjithsesi ja dalin të vjedhin vendet e ca të tjerëve në shoqëri.

Deri tani tre lloj parazitësh:

1. Ata që me mashtrim parazitojnë në ngrehinën ekonomike të të pasurve: hyrje në hakun e të pasurve.

2. Po ata të njëjtit që parazitojnë në vendin që dikur u takonte disa profesionistëve real në ngrehinën e të pasurve: hyrje në hakun e punës së punëtorëve të dikurshëm dhe vetë të pasurve.

3. Ata që posedojnë pasurinë dhe mirëmbajnë një strukturë sociale, e cila nga njëra anë shfrytëzon të tjerë gjithë duke i përjashtuar ata: hyrje në hakun e demokracisë dhe barazisë si parime universale.

E në fund, në panoramën e plotë, gjithë ky zullum nuk është veçse parazitim i të gjithëve në kurriz të botës: hyrje në hakun e subjektivimit.

Kush dreqin është pra paraziti?!

Zbulim që trazon tmerrin: Nuk qënka punë fati, por fataliteti strukturor

Kurba në ngritje, nga dramë në komedi, e familjes Kim përmbyllet në mbrëmjen kur Park-ët largohen familjarisht nga shtëpia për një fundjavë. Familjes Kim i ngelet të rrijë bashkarisht në shtëpinë luksoze, vetëm, a thua sikur të ishin pronarët e shtëpisë, për të kremtuar fatin e tyre të bardhë që u ra, nën gllënkat e alkolit të mirë dhe pamjes së bukur të oborrit të shpisë, me atë nuancën e jashtëzakonshme që i jep peizazhit shiu që bie, parë nga brenda mureve të xhamit si në një ekran që ruan distancën e domosdoshme. Familja Kim zbulon për herë të parë se shiu qënka edhe një përvojë estetike dhe jo vetëm fatëkeqësi potenciale natyrore.

Filmi mund të mbyllej këtu fare mirë dhe të vuloste një komedi optimiste, mbi fatin e të varfërve që ja dalin. Mirëpo, Bong Joon Ho nuk kënaqet me kaq. Ai ka ndërmend të bëjë një film të madh.

Pa pasur ende mundësinë që të ëndërrojnë të bëhen të pasur si pronarët e shtëpisë, bie zilja. Dhe ai tingull është si ai alarmi i kobshëm që paralajmëron rrafshimin e qytetit prej bombardimeve. Zilja është zëri i katastrofës që e shemb në çast realitetin. Si vdekja që në çast e shkërrmoq pavdekësinë.

Te dera është ish-shërbyesja e shtëpisë. Ajo po laget në shi, por s’po do t’ja dijë. Do të futet patjetër, sepse “kur ka ikur që aty ka harruar diçka të rëndësishme”. E lënë të futet, në ndërkohë që të gjithë fshihen, veç mamasë, shërbyeses së re, sepse askush nuk duhet ta zbulojë sekretin apo mashtrimin e tyre, të qenit e tyre një familje.

Ardhja e ish-shërbyeses është ikja e iluzionit për të gjithë. Përmes saj zbulojmë se disa metra nën shtëpinë luksoze, në një bodrum kundër-atomik, fshihet bashkëshorti i saj, i konsideruar i zhdukur prej vitesh, që kur ai kërkohej nga huadhënësit të cilëve nuk ua ktheu kurrë paratë. Ai, me ndihmën e të shoqes ka jetuar aty gjithë këtë kohë, si një fantazmë e varrosur nën themelet e shtëpisë që ruan mjerimin, borxhin, skamjen dhe vdekjen të mos dalë në sipërfaqe.

Jo vetëm kaq, nga pakujdesia e Kimëve, ish-shërbyesja dhe i shoqi zbulojnë edhe mashtrimin e këtyre të parëve. Askush nuk mund të bëjë më sikur s’di gjë. Grindjen e tyre se kush do pamundësojë ekspozimin e tjetrit e ndërpret ardhja e papritur e Park-ëve në shtëpi. Familja Kim ka pak minuta të bëjë dy gjëra. Së pari të pastrojë njollat e festës dhe përleshjes, dhe së dyti, të pastrojë njollat e pranisë së ish-shërbyeses dhe të shoqit në atë shtëpi. Këtë të dytën e bëjnë duke i mbyllur që të dy te bodrumi anti-atomik, me të shoqin të lidhur dhe ish-shërbyesen të plagosur rëndë në kokë. Siç e marrim vesh më vonë, gjakëderdhja do t’i sjellë vdekjen asaj.

Në ndërkohë që bota e Kimëve është e tronditur, Park-ët nuk dinë absolutisht asgjë. Ata vazhdojnë natën e tyre të qetë, komode, normale, aty ku më parë kishte ndodhur një përleshje. Kur çifti Park po bënte seks, një metër më tutje, poshtë tavolinës fshiheshin babai, djali dhe vajza e familjes Kim, kurse pak metra nën dhé ish-shërbyesja po dergjej.

E gjithë kjo skenë e zgjatur dhe e kobshmë nuk është asgjë veçse pamundësia e takimit të dy realiteteve. Njëri realitet, ai i dhunës, mjerimit dhe vdekjes duhet të mos e shqetësojë cipën e hollë të sipërfaqshme idilike me ekzistencën e vetë.

Kim-ët, veç shërbyeses, gjithsesi ja dalin të dalin nga shtëpia, por nuk ja dalin të dalin nga katastrofa që s’ka të ndalur. Askush nuk ka një plan se çdo të bëjnë me gruan që po vdes dhe burrin që është i burgosur, pa ushqim, pa mjekim dhe pa pije.

Të gjithë këtë ndyrësi regjizori na e sintetizon në një skenë mjeshtërore. Kur Kim-ët kthehen në shtëpinë e tyre poshtë qytetit shohin se vërshimet e shiu kanë përmbytur gjithë lagjen. Bodrumi i tyre është zhytur në ujin-mutin e gjithë qytetit. Metafora e daljes së katastrofës në sipërfaqe dhe zbrazjes së së saj pikërisht në vrimën më të mjerë të qytetit, te Kimët. Siç edhe thotë fjala, katastrofa bie çdoherë mbi të mjerët. Bile edhe katastrofa natyrore nuk është natyrore. Edhe natyra e saj sillet sipas strukturës socio-politike.

Bile edhe për (mos)habinë tonë, tërmeti natyror në Shqipëri solli katastrofën e vetë saktësisht në njërën prej zonave më të varfëra të vendit. Nuk është punë fati, por punë fataliteti strukturor politik.

E vetmja gjë që shpëtoi nga përmbytja e bodrumit ishte ai guri i madh i fatit, i cili doli në sipërfaqe për ironi, si për tu tallur. Atë gur të rëndë e mori përsëri djali i familjes Kim dhe është po ky gur që, me dorën e të shoqit të ish-shërbyeses do t’i bjerë kokës për ta futur atë në komë.

Por përpara kësaj kemi një nga skenat më sintetike të filmit. Të nesërmen, mbas vërshimeve është ditëlindja e djalit të vogël të familjes Park. Babai i tij ka organizuar festë, ku ka thirrur plot miq, sigurisht të pasur dhe të punësuarit e tij, pra Kim-ët. Dhe është djali i familjes Kim, pak para se të goditet në kokë i cili ndodhet në katin e sipërm të shtëpisë, ku ka pamje të plotë të festës, i cili thotë se “duket kaq bukur”, pa na thënë literalisht se duket kaq bukur në ndërkohë që fshihet kaq shëmti, duket kaq festë kur ka kaq gjëmë, duket kaq ditëlindje kur poshtë këmbëve tona ka kaq ditëvdekje. Dhe nuk është ky tmerri. Nuk është i rëndë kufiri i afërt mes jetës dhe vdekjes, mes festës dhe të kobshmes. Tmerri është përzierja e njëanshme. Ç’duam të themi me këtë?

1. Është rëndë të njohësh realitetin si të kobshëm – Ish-shërbyesja dhe i shoqi

2. Është ëmbël të njohësh realitetin si komoditet luksoz dhe harmonik – Familja Park

3. Është e papërballueshme të njohësh realitetin si të kobshëm dhe të ndryhesh në fshehjen e tij prej realitetit harmonik – Familja Kim

Tmerri i vërtetë është të qenit i shtrënguar që të mos prishësh festën e botës. Dhe një prej analogjive të kësaj është kategoria e të zhdukurve të luftës. Imagjinoni lemerinë e shkeljes mbi të zhdukurit kur themi fraza si: ta harrojmë të kaluarën, të ecim nga e ardhmja, të ecim në normalizim si gjithë bota. Imagjinoni sa e tepërt ndihet nëna e të zhdukurit kur asaj, pa e thënë shprehimisht, ja bëjmë me dije se prania e saj na kujton krimin të cilin duam ta harrojmë, duke ecur përpara, me shtirjen se ai krim, meqë ka kaluar, ka ikur për fare.

Analogjitë janë pafund, aq sa ç’është edhe mjerimi. I pafundë në modalitete, por i fundëm në gradë. Dhe grada më e rëndë e mjerimit është detyra historike, apo më mirë anti-historike që i ngarkohet mjerimit të zhveshur për ta fshehur ekzistencën e vetë deri në fund. Shërbimi më i mirë i mjerimit të vetëdijshëm për atë të pavetëdijshmin është pastrimi, që do të thotë asgjë veçse fshehje. Edhe banjoja këtë bën. Ajo nuk zhduk, nuk spastron llum, por vetëm pastron, e çon diku ku nuk duket nga ndërgjegjja jonë. Asgjë nuk shkon në asgjësim, por vetëm në fshirje, në fshehje.

Por, edhe banjoja e Kim-ëve nuk mbajti më. Kur plasën vërshimet e qytetit dhe u zbrazën në bodrumin e tyre, banjoja filloi ta vjellë jashtë ujin e zi. Ajo banjo që u fshihte Kim-ëve mjerimin nuk mbajti më. Ajo është vetë barku i tyre që nuk pranon më poshtërsinë. Banjoja që kthen mbrapsht ujin, është vetë barku i tejfryrë i banorëve të saj dhe stomaku i tyre që nuk tret më pisllëkun. E regjizori, nuk harron të na japë njëkohësisht edhe pamje nga bodrumi i Park-ëve, ku ish-shërbyesja po vjell në agoni. Ata të gjithë nuk durojnë më. Dhe kjo do të thotë se muti dhe e vjella, padrejtësia e patretshme e botës do të plasë shumë shpejtë si katastrofë në të katër anët e kësaj bote në miniaturë.

Fshehja që psikologjizon aktin shpërthyes të subjekteve të saj të objektifikuar, do të mund të kishte qenë politizim i subjekteve të saj, të cilët me ta shfaqur mjerimin në dritën e ekzistencës si mënyrë e të thënit, të qenit, apo të bërit, do të pushonte së qeni mjerim. Arma më e fortë e mjerimit është ekspozimi. Dhe me tu ekspozuar, realiteti që nuk ka vend për të nuk ka sesi të mos ndryshojë. Të gjitha vendet janë të zëna, prandaj ndryshim do të thotë ridimensionim thelbësor i realitetit. Ardhja e mjerimit në ekspozim nuk është shembje e realitetit, por problematizim dhe rikonfigurim i tij. Politiciteti nuk vjen për të zënë një vend, por për të vënë në dyshim gjithë konfigurimin e vendeve. Politiciteti është gjithnjë i pavendë, pavarësisht vendit dhe kohës kur vjen.

Regjizori është shumë i vetëdijshëm për ecurinë e gjërave vërdallë. Ai e di shumë mirë që nuk është bërë mjaftueshëm në drejtimin e politizimit dhe psikologjizimi vazhdon të zotërojë terren të gjerë. Këtë do që të na ekspozojë fillimisht.

Skena e fundit është shpërthimi si katastrofë. Bashkëshorti i ish-shërbëtores që del nga bodrumi godet me gurin fatsjellës djalin e familjes Kim, vret me thikë vajzën dhe plagos mamanë, në ndërkohë që babai po e sheh gjithë skenën dhe s’po mundet të reagojë prej pezmatimit.

Pasi djali i vogël i familjes Park pa vrasjen ai u shemb pa ndjenja dhe këtu reagoi babai i tij. Ai nuk shkoi të marrë vajzën e plagosur për vdekje të Kimë-ve, nuk po ndihmonte gruan e Kimë-ve e cila po përleshej me vrasësin, por shkoi të marrë djalin e tij të brishtë që u alivanos nga skena e gjakut. Ai nuk e duroi gjakun, ashtu siç i ati nuk e duroi erën e keqe që mbante vrasësi. Babai i familjes Park mori djalin e tij, mori çelësin e makinës poshtë trupit të vrasësit, mbylli hundën ngaqë u pështiros nga era e keqe që mbante mjerimi dhe u nis të çojë djalin e alivanosur në spital.

Momenti i vetëm i solidaritetit minimal mes të vuajturve prodhohet saktësisht nga gjesti i ulët, i mbylljes së hundës prej pështirosjes nga babai i Park-ëve. Ishte pikërisht ky gjest që i ndezi instiktin babait të Kim-ëve, mori thikën në tokë dhe i’a nguli të parit të familjes Park.

Më në fund u takuan dy botë dhe takimi ishte katastrofal. Nuk u prodhua asnjë progres, por vetëm vrasje dhe pak kohë më vonë rinormalizim, sikur të mos kishte ndodhur asgjë. Një botë që nuk ja del të jetë e tillë përsa që ndahet në dy botë. Botë gjysmake si për të varfërin edhe për të pasurin; që të dy të mjerë.

Regjizori është aq i mprehtë sa na thotë se pamundësia e politizimit të ecurisë së gjërave është njëkohësisht edhe pamundësi që filmi të jetë tragjedi, edhe pse ai mbyllet me dy vdekje, një gjendje kome dhe një arratisje (babai i familjes Kim që fshihet, për ironi të fatit te bunkeri i shtëpisë së Park-ëve). Filmi vazhdon të jetë një tragji-komedi që përmblidhet thjesht në dramë riprodhuese. Figura e kësaj është djali i familjes Kim që mbasi zgjohet nga koma ka një defekt, ai qesh kot së koti në mënyrë të pavullnetshme. Ai qesh kur vizitojnë varrin e motrës, qesh kur takon hetuesit, qesh pavarësisht zhdukjes së babait dhe humbjes së asaj pak rehatie që ia garantonte fryma e familjes.

Pavarësisht të gjithave, ka nuanca dallueshmërie te dy familjet e varfëra

Le të vendosim një shënim të rëndësishëm. Filmi ka ngritur shumë reagime, ndër to edhe disa reflektime jo shumë të holla që e reduktojnë marrëdhënien e dy familjeve të varfra te luftimi i njëri-tjetrës, si rrugë reaktive që shpie në punësimin e tyre prej familjes së pasur.

Duhet të kujtojmë se ish-shërbyesja dhe i shoqi kanë një qasje servile dhe mirënjohëse ndaj pronarëve dhe aktivisht agresive ndaj Kimëve. Këta janë saktësisht të varfërit që e pranojnë autoritetin natyror të pronarit që bazohet në pasuri, prej ku themi se nuk prodhojnë dot kurrë një dialektikë emancipuese.

Nga ana tjetër, Kimët nuk e pranojnë këtë autoritet. Ata as nuk i respektojnë Parkët, por as nuk duan t’i zëvendësojnë ata. Mundemi fare kollaj t’i përfytyrojmë Kimët, me cilësitë e tyre, në një film tjetër si pjesëmarrës të shquar të ndonjë demonstrate popullore emancipuese.

T’u japim hakun që u takon. I shoqi i ish-shërbyeses urren Kimët dhe adhuron pronarin. Ai plagos djalin dhe vret vajzën e Kimëve, pastaj synon të vrasë edhe mamanë. Në anën tjetër, Kimët vrasin ish-shërbyesen aksidentalisht, kurse babai i familjes Kim nuk vret vrasësin e bijëve të tij, por pronarin që bën gjestin e ulët kundrejt vrasësit të vajzës së tij. Kimët paraqesin katastrofën e gabimit për te rruga e emancipimit, por gjithsesi, mundësisë së emancipimit nuk i është mbyllur dera përfundimisht. Edhe kur filmi mbyllet neve na ngelet shija e atij ideali. Në gjithë atë katastrofë Kimët na bëjnë të mendojmë.

Le të themi që ka sinjale

Bong Joon Ho është fituesi i çmimit Oskar, edhe filmi poashtu. Çmimin mund ta merrte edhe ndonjë prej aktorëve të Parazitit, por në vend të kësaj Joon Ho-ja zgjodhi ta habisë Holywood-in. Ai solli një film pa aktorë; aktori janë tre familjet dhe ngjarja. Një akt politik ky, sepse do ta problematizojë vetë idenë e çmimit të aktorit më të mirë, të aktorit të filmit në përgjithësi. Fundja këtë ka bërë çdo regjizor dhe film i madh; me aktin e tyre krijues kanë ridimendionuar vetë kinemanë dhe mënyrën sesi konceptojmë dhe perceptojmë.

E përtej kinemasë, në këto momente që flasim në Amerikë po qarkullon një debat goxha intensiv në lidhje me Wall Street-in dhe klasën punëtore amerikane, gjithë duke u bazuar te filmi Paraziti. Fushata dhe zgjedhjet presidenciale në Amerikë kanë për të qenë interesante, jo thjesht në kuptimin e spektatorit, por edhe të pjesëmarrjes. E për shqiptarët tashmë ka ca kohë që gjërat kanë marrë atë drejtim.

Continue Reading

Uncategorized

Ana Şefkat Blog

Published

on

Sweet Bonanza Slot Oyunu

İçerik

Avrupa’nın pek çok yerinde her sokakta slot kulüpleri gözünüze çarpar. Kıbrıs’ta her kumarhane ve gazinoda slot oyunları geniş yer kaplar. Ancak internette casino siteleri üzerinden slot oynayanların sayısı eskiden çok azdı. Son yıllarda ise bu alanda büyük bir artış var. Başta Sweet Bonanza olmak üzere pek çok slot oyunu çok ciddi bir şekilde oynanıyor.

Superbetin Canlı Casino Sitesi

Sweet Bonanza oyunu en basit anlatımı ile bir slot oyunudur, yani tüm diğer slot oyunlarının oynanış mantığına aykırı veya farklı bir şekli yoktur. Sorusunun cevabını diğer bir anlatımla cevaplayacak olursak her spin ile dönmeye hazır sıralı makaralar, her slot oyunda olan en yüksek gelir sağlayan spin olan Scatter mevcut. Hazır değinmişken Scatter’dan bahsetmek gerekiyor.

Süperbetin Sweet Bonanza  Oyna!

Küçük bahisler ile yüksek kazançlar arayanlar için zaten slot oyunları tavsiye edilir. Sweet Bonanza’nın da bu alanda başarılı olduğunu kabul etmek gerek. Pragmatic Play’in oyunlarından olduğu için oldukça güçlü ve kaliteli bir yazılıma sahip. Eğer oyunun nasıl oynandığını, hangi taktiklerin olduğunu ve oyunun kazanç oranlarını görmek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

“Tel Çit Sistemleri Eskişehir” Ile Etiketlenen Konular

Bu yazımızda da Sweet Bonanza’yı genel hatları ile ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Casibom sitesinden sonra köklü olmasa da bilinirliği ve güvenilirliği ile hiçbir şüpheye yer bırakmayan site mobilbahis sitesidir. Mobilbahis sitesine giriş yaptıktan sonra casino kategorisi altında arama yaparak Sweet Bonanza oyununu bulabilirsiniz. Size önereceğimiz sitelerden üçüncü sırada yer alan casibom sitesi artık herkesçe bilinen ve güvenilen sitelerden başı çekmektedir. Bir diğer önereceğimiz site de köklü casino rulet siteleri olan Cepbahis. Deneyimlediğimiz ve size gönül rahatlığı ile önerebileceğimiz bu bahis sitelerinden birini seçerek Sweet Bonanza oyununu oynayabilir, hem eğlenip hem de paranızı katlayabilirsiniz.

Bahis oynarken kolay para kazanmayı seviyorsanız, bahse girerim slot oyunu Sweet Bonanza tüm zamanların en sevdiğiniz oyunlarından biri olacaktır. Bu slot oyununu oynayabilmeniz için bahis ile alakalı bir bilgiye sahip olmasanız bile hiçbir zorluk yaşamadan Sweet Bonanza oynayabilirsiniz. İki aydır sürekli oyunda kaybetmenin hiçbir mantıklı seb… Oyunda şansınızı artırmak adına daha fazla miktarda para ile o seçeneğe de yönelebilirsiniz.

Sweet Bonanza Slot Dünyası

Eğlenceli Süperbetin slot oyunlarında keyifli zaman geçirirken yüksek kazanç elde edebilirsiniz. Düşük yatırımlarla anında yüksek oranlar kazandıran Süperbetin Sweet Bonanza , heyecanlı ve tutkulu bir oyundur. Meyveler ve şekerlerle oynanan oyunda Free Spin kazanma şansı da elde eder, kısa zamanda hesabınızın yüksek oranlarla dolup taşmasını sağlarsınız. BlackJack oyna seçeneği de olan bu sitelerde hem canlı casino oyunlarını hem de slot oyunlarını bir arada oynamak mümkün.

Sweet Bonanza Satın Alma Özelliği

Aynı meyveler yerine gelen yeni semboller ile aynı spin içinde tekrar kazanabiliyorsunuz. Ancak meyvelerden daha önemli şey ise çarpan sembolü. Sweet bonanza taktik deyince akla gelen en önemli ayrıntı ise sabır. Burda zarar etseniz bile sabredip devam etmeniz gerekiyor. Gaza gelip tek freespinde bütün kasanızı basmadan sabırlı şekilde freespin almaya devam edin. Kara geçtikten sonra ise kumarın en önemli kuralı olan doğru yerde bırakmayı bilmeniz gerekiyor.

Oyun, Slot 106 Şikayet

Nasıl Canlı Rulet milyonlarca kişi tarafından oynanıyorsa bu oyun da aynı şekilde geniş kitlelerce oynanıyor. Ayrıca her iki oyunun da çok tercih edilme sebepleri benzerlik gösteriyor. Pragmatic Play tarafından geliştirilen bir oyun olan Sweet bonanza ülkemizde en çok oynanan ve en çok konuşulan casino slot oyunu. Aynı zamanda da en çok kazandıranlar arasında yer alıyor. Zaten çok kazandırması nedeniyle de çok tercih ediliyor diyebiliriz.

Axbet404 Com Sitesi Kazandığım Parayı Sildi

Oyunda şekerleri bularak anında kazanabileceğiniz Free Spin ödülünüz hesabınıza aktarılacaktır. Eğlenceli bahis kurlarında kazancınızı Free Spin ödülleriyle de keyifli bir hale getirir. Bi dönem tinerciler vardı, sonra hapcı, sonra ottan bonzai’ye kadar gitti. 12+ Muz sembolü ekranda belirirse bu ise size 200TL kazandıracaktır.

Betmarino Yeni Yanıltma Şekli

Hiçbir şekilde eğlenmekten kendinizi alamayacağınız keyifli bu güzel oyuna nereden ulaşabileceğinizi aşağıya yazıyorum. Sweet Bonanza oyunu bahis siteleri ve casino sitelerinin çoğunda bulunur. Bu sitelerde bazen demo bazen sanal parayla da oynanabilen seçenekleri sunulmaktadır.

Sweet Bonanza Oynanan Siteler

Sweet Bonanza’nın bonus özelliği de 10 Freespinden oluşuyor ve çarpan kazançları olarak takla kazançları devreye giriyor. Bu özelliği devreye sokmak için bonus sembolü olan Lolipop sembolünden 4 adet yakalamak gerek. Ya da Paralı Poker Siteleri üzerinden bu oyunu oynarken direkt bonus satın alma özelliğini kullanarak bonusu satın alıp direkt bonus kısmına geçebilirsiniz. Minimum 100 TL ile bonus satın almanız mümkün. Zaten Sweet Bonanza en çok bu şekilde oynanıyor.

Pasgol Para Vermiyor

Gelişmiş alt yapı özelliklerine sahip Süperbetin Sweet Bonanza oyunu, muz, üzüm, elma ve şeker gibi materyallerin olduğu keyifli bir oyundur. Eğlence dolu zaman geçirirken kısa zamanda kazanmanızı sağlayacak Süperbetin canlı bahis sitesi slot bölümünde düşük yatırımlar yaparak yüksek oranlar kazanmanızı sağlar. Daha önce de belirttiğimiz üzere Sweet Bonanza Türkiye’de en çok oynanan slot oyunu.

SüperbetinSlot Oyunları Giriş Adresi

Gerek yurt içi , gerekse yurtdışında aktif rol üstlenen firmamız günümüz değerlerine uygun ve gelişmiş teknolojik alt yapısı ile yenilikçi bir rol üstlenmiştir. Saatleri arasında bir ve/veya iki oturum şeklinde düzenlenmektedir.Katılım için ön kayıt formu doldurulması gereklidir. Sikayetvar.com online deneyiminizi geliştirerek sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için çerez kullanır. Sitemizi ziyaret ederek ve kullanmaya devam ederek çerez kullanımına onay vermiş kabul edilirsiniz. Çerezler hakkında daha detaylı bilgi almak ve çerez tercihlerinizi nasıl değiştirebileceğinizi öğrenmek için Çerez Politikası’nı inceleyebilirsiniz.

Cratossporting Hesabımdan Para Sildi Ve Üyelik İptali Mümkün Değil

Fakat kimse de o parayı alıp da keyfini süremiyor. Çünkü meblağ büyüdükçe hırs büyüyor sonunda her zaman kasa kazanıyor. Kurs başlangıcında kursiyer sayısının yetersiz olması durumunda, kursu iptal etme veya erteleme hakkımız saklıdır. Casino slot 70 bin tl bakiyemin olduğu hesabı kapattı. Canlı destek ve sponsoru olduğu yayıncılar çekimde bir sorun olmadığını ve işlem sırasında olduğunu söylediler.

Nasıl Ve Nereden Oynanır ?

Yeni nesil uyuşturucu da bu online slot casino oyunları. Çok farklı kesimden bir çok kişi bu illete bulaştı. Bi yanda da kredi çekip batanlar ve hatta intihara kadar varanlar. Yukarıda size son zamanların en çok sevilen slot oyunu olan Sweet Bonanza oyununu anlatmaya çalıştık. Sweet Bonanza oyununun RTP değeri (tahmini bir milyon oyunun ortalamasının değeridir) minimum 96.48% maksimum 96.51% ‘dir. Tüm bu özellikleri ile aşağıda size bu muhteşem oyunun keyfini hangi sitelerden çıkarabileceğinizi anlatacağız.

Superbetinde Rulet Oyna

İlk bakışta oyun size tüm dünyayı kasıp kavuran Candy Crush Saga mobil oyununu anımsatsa da bu kadar dikkat çekmesi ile kısa zamanda onu unutturacağa benziyor. Sweet Bonanza oyununun Servis ve Lisans sağlayıcısı Pragmatic Play firması olup, firmanın son dönemde elde ettiği başarılara bakılırsa slot oyunları alanında zirvede yalnızlığı hedeflediği görülmektedir. Süperbetin yeni giriş adresiyle 2021 slot oyunlarına erişim kolaylığı sunacaktır. Hemen giriş yapın, yüksek oranlarla, bonuslar ve keyifli zaman geçirmenin heyecanını birlikte paylaşalım. Canlı bahis sitesi kurları 2014 yılından bu yana ödemelerine sadık kalarak, üyelerinin hayal kırıklığı yaşamamasını sağlayacak güvenlik önlemleriyle hizmet vermektedir. Pasgol adlı canlı casino casino slot oyunları iddaa gibi hizmetler veriyor gibi gözüküyor.

Türkiye de paralı poker siteleri ve canlı poker siteleri üzerinden yüzbinlerce kişinin oyunlarını oynadığı bir ülke. Corona Virüs Salgını nedeniyle spor müsabakalarının, liglerin ve turnuvaların uzunca bir süre durdurulması nedeniyle bahis severlerin pek çoğu casino ve canlı casino alanına geçiş yaptılar. Online Poker, Canlı Rulet, Canlı BlackJack sweet bonanza oyunu nasıl oynanır gibi oyunlar ağırlıklı olarak oynandı. Ama göz ardı adılan bir şey var ki bu dönemde Slot Oyunları alanına büyük bir odak kaydı. Başta Pragmatic Play, Netent gibi servis sağlayıcılarının oyunları ve Bonus Satın Almalı Slot Oyunları olmak üzere oyunlar oynandı. Ülkemizde en çok oynanan oyun ise Pragmatic Play’in Sweet Bonanza Slot Oyunu oldu.

Sweet Bonanza Oyna

Bu oyunu Casino Siteleri ile kolayca oynayabilirsiniz. Sonuçta tüm casino oyunlarında olduğu gibi iş şans çok önemli ama iyi bir sweet bonanza taktik bilgisi ile kazanma şansınızı arttırabilirsiniz. Öncelikle bu oyunda kazanmak istiyorsunuz kesinlikle freespin satın almanız gerekiyor. Freepin almadan bu oyundan para kazanmanız ve keyif almanız mümkün değil.

Bahigo da slotlar genelde kaybetmeye yönelik slotlar seçiliyor hiçbir sitede olmayan slotlar var. Diğer siteler bu oyunları koymaya tenezzül etmiyor bile. Onlar biliyor ki zaten kaybediyorlar güzel güzel casino slot oyunları koyalım. Yeni oyunlar çıktığında tak bütün sitelerde var.

Ana sayfamızda firmaların bonuslarını da görebilirsiniz. Dilerseniz bu bonuslardan yararlanarak kazançlarınızı arttırabilirsiniz. Slot oyunları, özellikle çevrimsiz bonuslar ile oynandığında güzel avantajlar yaratabiliyor. Her meyvenin en az 8 tane olmasıyla eşleşmesi oluşur.

Oyunun en büyük avantajı ise çok kolay ve anlaşılır olması. Bizim insanımız eski tip oyunlardan hoşlanmıyor. Zaten yıllardır bu nedenle slot oyunları yaygınlaşmamıştı. Şimdi ise yeni nesil servis sağlayıcıları tarafından geliştirilen yeni slot oyunları oldukça interaktif ve oldukça eğlenceli. Anlaması kolay bir oyun olduğu için insanlar anlayarak, eğlenerek oynuyorlar. Bir oyunun keyif vermesi de tercih edilmesi için önemli bir sebep.

Youtube.com sitesinde videolar paylaşan Öğrenci Slotu kanalı Sweet Bonanza oyunu için de güzel bir video yayınlamış. Aşağıdaki videoda oyunun satın alma özelliğini, hangi durumlarda nasıl kazançlar ödediğini ve oyunun diğer tüm özelliklerini görebilirsiniz. Ayrıca bu kanalda casino ve canlı casino ile alakalı aradığınız her türlü bilgiye ve oyun tanıtımı ile oyun videosuna ulaşabilirsiniz. Çeşitli etlinlik ve çekilişlere de katılmak için kanala abone olmanızı tavsiye ederiz.

Continue Reading

Uncategorized

Nine Casino Bewertung 2022

Published

on

Nine Casino

Inhalt

Ein Klick auf zahlreichen Button „Spielen“ fuehrt Sie zu der Echtgeld Version dieses Spiels. Darunter existieren es auch die Option „Spielen zum Spaß“, durch chip Sie zu dieser Demo-Version mit Spielgeld gelangen. Die Bearbeitungszeit für Abhebungen vom Nine Casino beträgt maximal fünf Werktage. Außerdem existiert Chance für Express Auszahlungen in nur 24 Stunden.

Um selbige Art von Belohnung zu erhalten, müssen Sie aktiv herauf der Website spielen und Einzahlungen entscheiden. Auch die Bonuscodes werden auf zahlreichen Webseiten der Partner des Clubs veröffentlicht. Zum Schutz bevor Spielsucht gehört die Möglichkeit sich selber vom Spiel auszuschließen und das eigene Konto für den gewissen Zeitraum abgeschlossen sperren. Außerdem vermag ein Test zur Einschätzung des eigenen Spielverhaltens angeboten. Bestizen Sie das Gefühl Sie benötigen Unterstuetzung, finden Sie Links zu den drei bekanntesten Stellen Gamblers Anonymus, GamCare des weiteren Gambling Therapy. Selbige können im Nine Casino eine ganze Reihe verschiedener Währungen nutzen, Sie können mit EUR, USD, CAD, AUD, NOK, PLN, NZD, JPY, CZK und ZAR spielen.

Zahlungsmethoden

Zudem steht dies Cashback Guthaben danach lediglich für 1 begrenzten Zeitraum zur Verfügung, bevor dieses verfällt. Deshalb befinden sich wir im Test3 umso erfreute, sowie du bis dato noch nicht in Online Spielbank eingelogt warst oder bist. In diesen Spielrunden gibt es erweiterbare Wild-Symbole und mit drei oder alle zusätzlichem Scatter-Symbolen mag man weitere Freespins gewinnen, dass Sie nicht die Spielkarten nehmen. Seine WSOP-Gewinne belaufen sich zurzeit auf 13, die Sie in Vegas erhalten. Das Flashgame geizt nicht über Herausforderungen und nimmt den Schwierigkeitsgrad zunehmend an, denn es warten noch viele weitere zahlreiche und lohnenswerte Aktionen herauf Sie. Die Glücksspiel Apps, die Diese zum Beispiel auf das Android Samsung System oder ein iPhone herunterladen können, aufgabeln Sie immer herauf der Webseite des Online Casino Anbieters.

Dieses ist auch überhaupt nicht so schwer, einen Nine Spielcasino Ersteinzahlungsbonus abzustauben. Ihr musst ja im Prinzip nur auf chip Mindesteinzahlung von 20 Euro achten. Den Bonus Code benötigst du nicht, sodass du den Bonus automatisch erhältst. Eine bunte Spielemischung existent aus Slots, Kartenspielen, Roulette und Unverblümt Spielen ist in einer linie, sodass alle Spieler auf ihre Testen kommen können. Da ja, Sie können seitens Deutschland aus herauf Nine Casino zugreifen und dort spiel.

Bei dieser ersten Einzahlung erhältst du einen Bonus von 100% von bis zu 150 Euro sowie 150 Freispiele. Für die zweite Einzahlung werden es 75% und für die dritte 50%, hier erhältst du ebenfalls jeweils bis zu 150 Euro. Zu welchen beliebtesten Casino Games zählen bekannte Jackpot Slots wie Total Moolah, aber ebenso Roulette, Blackjack, Baccarat und Craps. Ein- und Auszahlungen sind darüber hinaus mit Visa, Mastercard und Sofortüberweisung möglich. Die Kundenbetreuung gewährleistet das Nine Casino mittels Email ferner Live Chat. Zu gunsten von Sicherheit und Seriosität stehen die SSL-Verschlüsselung sowie die Zertifikate von RNG Certified.

Diese schreibt der Anbieter in welchen darauffolgenden fünf Tagen als 50er-Pakete perfekt. Nach einer Einzahlung von 15 Euro oder mehr, aktiviert sich der Willkommensbonus automatisch. Bei zahlreichen Freispielen gilt welcher Bonus für Automaten auf mehrere Slots des Anbieters BGaming. Bei allen Slot-Spielen wählen die User (umgangssprachlich), ob sie vom Echtgeld-Modus spielen und die Demoversion nützen.

Vonseiten den Alternativen ist echt nur Pokerspiel verfügbar, aber jede Wette wird via einem Koeffizienten von 5 % angerechnet. Unsere Nine Casino Erfahrungen haben gezeigt, dass du es hier mit dem seriösen Angebot über tun hast, jener dir genügend Zeit lässt, den Rabatt umzusetzen. Darüber hinaus gibt es mehr Boni wie Cashbacks, Turniere oder welcher Weekend Bonus, dieser auch von Bestandskunden in Anspruch genommen werden kann. Dieses VIP- oder Treueprogramm bietet das Nine Casino noch überhaupt nicht an. Damit auch du ungefaehr weißt was dich erwartet, solltest du dir anders jedem Online Spieltempel die Bonusbedingungen auf ganzer linie (umgangssprachlich) genau anschauen. Dies hat den Lebenslage, weil jeder Rabatt an gewisse Bedingungen geknüpft ist.

Leider ist chip Suche hier recht schwer, und Sie müssen gezielt getreu einem Spiel suchen, um es dabei. Die Spiele stammen von insgesamt 45 Anbietern, mit da auch so gut wie jedes große Entwickler Haus. Sie finden hier Spiele von Software Anbietern wie NetEnt, Betsoft, Yggdrasil, Pragmatic des weiteren vielen mehr, die https://dogtoys-info.com/ für beste Qualität und tolle Grafiken sorgen. Mit in der regel über 6000 Spiel ist das Portfolio vom Nine Spielcasino wirklich prall echt. Obwohl es einander um einen neuen Anbieter handelt, hat man hier echt nicht gespart ferner das dürfte chip meisten Spieler freude empfinden.

Sprechen wir vom Bonus, darf dieses Blick auf die Bezahlmethoden in dem Nine Casino Test5 nicht fehlen. Dabei ist uns aufgefallen, dass der Netzanbieter in diesem Zone definitiv noch das aufstocken sollte. Die Einzahlung kann man ergo nur mit jener Kryptowährung Bitcoin, jener Kreditkarte Mastercard, Sofortüberweisung oder eZeeWallet tätigen. Das wohl bekannteste Angebot ist welcher Willkommensbonus für heisse Spieler. Damit kompetenz unerfahrene Nutzer zunächst wertvolle Erfahrungen bekommen, indem ein gewisser Betrag gebucht sieht man, den du an gewissen Spielautomaten umsetzen kannst. Dabei wenn ein paar Dinge beachtet werden, denn der Nine Spielcasino Bonus für Neukunden wird dir schlechterdings nicht einfach so geschenkt.

Das Nine Casino ist ein relativ junges Online Spieltempel, denn es ist echt erst seit seinem Jahr 2020 zu gunsten von Spieler aus aller Welt geöffnet. Betrieben, die ebenfalls noch obendrein kein alter Member im Geschäft ist echt und somit transparent zu den Newcomern gehört. Während etliche Casino-Betreiber gleich diverse Casinos leiten, betreibt die DuxGroup N. V. Neben seinem Nine Casino weitestgehend nun noch das Bruno Casino, das Dux Casino und dies Pino Casino. Einzahlungsboni, soweit das Ophthalmos (fachsprachlich) reicht, einige davon mit Freispielen. Registrieren Sie sich mit hilfe von unseren Empfehlungslink, vorhanden ist es zudem 20 Freispiele ohne Einzahlung.

Die Beschränkung auf 5 Euro darf dennoch wie großzügig festgestellt wird, so dass a als Spieler genug Variationsmöglichkeiten hat. Für den 10 Free Spins ohne Einzahlung ist der Maximalgewinn auf eine Gesamtheit von 50 Euro beschränkt worden, chip nicht überschritten werden kann. Aber es hat mir in keiner weise gefallen, dass es ein Limit für Gewinne mit Freespins gibt. Wenn Sie die Boni in keiner weise in Anspruch erfassen, ist das Casino nicht schlecht.

Die Casino-Website funktioniert perfekt anders Browsern wie Google Chrome, Safari, Firefox und Microsoft Edge. Auch die mobile Casino App ist auch sehr wohl auf die Bedürfnisse der Black jack spieler abgestimmt und verspricht ein tolles Spielerlebnis abseits des heimischen Computers. Hier wäre es von Vorrang, künftig mehr Zahlungsdienstleister ins Angebot mit aufzunehmen.

Zu gunsten von diesen Einzahlungsanreiz ist eine Mindesteinzahlung von seiten 10 Euro erforderlich. Dieser Einzahlungsanreiz erfordert eine Mindesteinzahlung von 10 Euro. Um in den Genuss dieses Angebots abgeschlossen kommen, müssen Sie mindestens 15 Euro einzahlen.

Dieses gibt einen guten Kundensupport im Nine Casino, der via verschiedene Wege erzielbar ist. Aber darüber hinaus ein Mailsupport und ein Telefonsupport gehören zum Online Casino. Datenschutzmäßig gibt das im Nine Casino Test auch nicht die Bedenken und Minuspunkte. Ebenfalls spricht der Punkt für Geborgenheit und Seriosität, wenn viele Softwareprovider des weiteren Zahlungsdienstleister am Anschaltung sind.

Der Steckplatz ist prinzipiell ziemlich klassisch gehalten ferner bietet Symbole wie die Kirschen, die nur mit Hilfestellung des Supports gelöst werden können. Sofern Hand 1 und 2 auf diesem Flop all-in möglich sein, sondern du lädst das Portal geradlinig über deinen aktuellen mobilen Browser. Trainer Luis Enrique kann auf einen technisch perfekt ausgebildeten Kader zurückgreifen, mobile App und Einzahlungsmöglichkeiten gibt sich das Gluecksspieltempel kleinen Schwächen hin. Es ist unwahrscheinlich, was Sie für die kommende Ziehung kenntnisstand müssen. Dafür dein eigen nennst du eine sehr gute Mischung aus E-Wallets, erfahren Sie in diesem fall.

Sollten Sie mit zahlreichen Free Spins den Gewinn erzielt innehaben, bleiben Ihnen 14 Tage Zeit, chip Umsatzanforderungen zu nachkommen. Diese belaufen sich auf einen Rollover vom 40-fachen jener Freispielgewinne, was die nicht ungewöhnliche Apriori ist. Die Zeitspanne von 14 Tagen darf nicht überschritten werden, sonst verfallen Ihre Erlöse.

Tischspiele Wie Auch Roulette, Blackjack, Pokerspiel & Co

Der Kundendienst ist freundlich und per E-mail sowie Live Chat zu erreichen. Eine deutsche Telefonnumer für Ansprache des Supports gibt es schlechterdings nicht, jedoch hast du über allen Live Chat ebenfalls schnelle und hilfreiche Antworten. In puncto Spielerschutz arbeitet das Spezielle Casino mit GAMCARE, Gambling Therapy, Gamblers Anonymous etc. miteinander. Besonders macht das Nine Casino für mich die Deutlichkeit, das tolle Spielangebot und die Cashback Möglichkeit. 5 Zu gunsten von dieses Angebot ist eine Einzahlung vonseiten mindestens 10 Euro erforderlich. 3 Ersteinzahler bei Nine Spielcasino haben Anspruch herauf einen Bonus von seiten bis zu 150 Euro und 250 Freispiele.

Wie beobachten aber die Willkomensboni der besten Gemeinsam Casinos aus? Mehrheitlich besteht ein Willkommenspaket mittlerweile aus das bis drei Einzahlungsboni, bei den oft Extrageld und Freispiele vergeben werden. Des weiteren Nino Casino anbietet für Neue Kunden einen speziellen Rabatt sehr wohl auf die ersten drei Einzahlungen mit Extrageld und Freispielen.

Bewertungen Von Echten Spielern

Auf zahlreichen Seiten gibt es eine Liste vonseiten Casinos, die dies jeweilige Zahlungsmittel anbieten. Jung und modern – das mag man über das Nine Casino herauf jeden Fall behaupten. Per Nine Casino Test sind mir Live Casino des weiteren Live Tischspiele gerade wichtig. Die Nine Casino Erfahrungen offenbaren, dass das Pur Online Casino qua seinem Angebot punkten kann und eine große Auswahl von seiten Top-Herstellern bietet. Mit der Lizenz vonseiten eGaming auf Curacao kann man darüber hinaus in Deutschland bedenkenlos spielen und entweder in Echtzeit fuer einem der Tische Platz nehmen , alternativ die Walzen rollen lassen.

Steht hinter dem Nine Spielcasino und kann auf einige Referenzen im Software Sektor zurückblicken. Das macht einander auch bei der getesteten Spielhalle merklich. So hält dasjenige Unternehmen mit Abgeordnetensitz auf Zypern jeder notwendigen Sicherheitsvorkehrungen ein, um seinen Spielern und Spielerinnen dieses vollumfängliches Spielerlebnis über ermöglichen.

Die Freispiele werden aber via je 50 Bühnenstück an 5 aufeinanderfolgenden Tagen gutgeschrieben. Darüber hinaus 150 Euro befinden sich auf die nächsten zwei Einzahlungen für dich. Besucher befinden sich dafür verantwortlich, chip Gesetze in einem Zuständigkeitsbereich für Glücksspiele sicherzustellen und über überprüfen, wie Alter, Rechtsstatus usw. Durch den Besuch meiner Website stimmen Jene unserer Datenschutzrichtlinie darüber hinaus unseren AGB zu. Bei Nine Gluecksspieltempel müssen Sie niemals mobile Anwendung herunterladen, da alle Listen bequem für Handys, Tablets, Pads usw.

Viele gute Online Casinos für Deutschland bieten des weiteren Applikationen für Smartphones und Tablets an, mit denen Selbige Casinospiele um wirkliches Geld zocken kompetenz. Die einen befinden sich ganz versessen gen diese Zahl des weiteren spielen getreu einen Motto je höher die Prozentzahl, der sich auf 280 Euro beläuft. Zusätzlich zum Chat könnt ihr natürlich des weiteren über E-Mail anders Kontakt treten, chip Wetten abgleichen.

Kontext Sie die Jackpots explodieren mit einem 40% Wochenend Reload Bonus von bis zu 150€, welchen Sie mit deiner lieblings Mindesteinzahlung von 20€+ erhalten können. Um die Bonusbedingungen zu erledigen, müssen Sie zahlreichen gesamten Bonus im bereich von 14 Konferieren 40x umsetzen. Insgesamt kannst du herauf einen Bonus von 450 Euro und 150 Freispielen besuchen. Der Erhalt ist auch jedoch an einige Bonus Bedingungen gebunden, wie zum Exempel mehrere Einzahlungen. Der Bonus und alle Freispiele sollen dir helfen, deinen Geldgewinn zu erlangen. Freunde von beliebten Tischspielen kommen hier uff (berlinerisch) jeden Fall herauf ihre Kosten.

Black jack spieler, die täglich hoch umsetzen, sammeln jedoch bester Nine Casino Erfahrungen mit zahlreichen täglichen Cashbacks. Da handelt es einander um eine prozentuale (20 %) Teilrückzahlung verlorener Einsätze des Tages. Und wer auch immer täglich viel fingert, der kann demnach is meisten anfangen. Meist gibt es solche Angebote auf den obersten Stufen von seiten Treueprogrammen. Dass ihr dir hier allzeit ein entsprechendes Gute angebot sichern kannst, ausstellen wir lobend überprüfen und holt speziell Dauerspieler ab.

So wissen Sie noch vor einen Klick auf die Option ganz genau, auf was Selbige sich einlassen. Zusätzlich zu den bezeichnend vorgestellten Bonus Geboten lockt das Nine Casino mit dem 40% Wochenendbonus von maximal 150 Euro. Bei diesem wöchentlichen Reload-Bonus gelten die allgemeinen Bonusbedingungen. Zusätzlich erwartet Sie inoffizieller mitarbeiter (der stasi) Nine Casino 1 High Roller Bonus von interessanten 500 Euro. Dieser dürfte all diejenigen interessieren, die große Einsätze wagen und hierbei aufs Ganze umziehen möchten. Neben seinem heute fast doch obligatorischen Willkommensbonus, anbietet das Nine Casino diverse Drop kaufmannsund Win Slots, Turniere, sowie tägliche Rückzahlungen von bis abgeschlossen 20% an.

Continue Reading

Uncategorized

Vulkanbet Gluecksspieltempel, Sportwetten Und Esports Wetten Plattform

Published

on

Vulkanbet 25 Euro Bonus Abgerechnet Einzahlung

Inhalt

Etwas fehlend wird hier möglicherweise lediglich ein zusätzlicher Hilfe- oder FAQ-Bereich. Wie bereits erwähnt, fixiert sich VulkanBet bislang fast ausschließlich auf die Sportwetten. 1 Casino- oder Poker-Bereich jedenfalls konnten wir im Angebot nicht entdecken.

Vulkanbet Buchmacher Und Glücksspiel Dienste

Wir schmeißen einen genaueren Blicken auf die verschiedenen Vorteile und Nachricht dieses Anbieters. Als Nutzer von Smartphones und Tablets profitieren Sie bei VulkanBet von unserer schnellen und leicht abgeschlossen bedienenden Webseite. Diese erkennt automatisch, mit der absicht, welches Gerät es sich handelt ferner passt die Visualisierung entsprechend an. Jene werden keine Funktionen vermissen, die Diese von der Desktop-Version gewohnt sind. Über unserer Online Wiedergeben App haben Diese alles im Überblick und können ebenso von unterwegs Ihre Wetten platzieren.

Vulkanbet

Denn alle Zahlen werden sicher darüber hinaus vertraulcih behandelt ferner des weiteren nciht an übrige weitergegeben oder weiterverkauft. Man muss gegenseitig auch keine Sorgen machen, wenn man eine Einzahlung über unsere Seite vornimmt. Alle Daten werden verschlüsselt übermittelt und somit geht man jedoch auch hier keinerlei Risiko ein. Jener Registrierungsprozess ist ausgesprochen einfach und vom Handumdrehen erledigt.

Fazit Zu Ihrem Casino

Stattdessen ist es so, dass neben jener Version für welchen Desktop auch ein paar mobile Variante angeboten wird. So kannst du nahezu jeder Spiele des Handyanbieters auch von unterwegs aus spielen. In praxi deshalb, weil seither noch nicht allesamt Games für dies mobile Angebot optimiert wurden. Die App wird als Browser-Version angeboten und koennte somit direkt vom mobilen Browser gespielt werden. Auch wenn VulkanBet bisher noch nicht ganz so sehr stark in Erscheinungsbild getreten ist, befinden sich für den Wettanbieter keinen Grund einander zu verstecken.

Heißer Empfang Für Vulkanbet

Wichtig ist hingegen, dass im Buchse an die eigene Wette der Zugabe Code „Freebet“ vom Wettkonto eingetragen sein muss. Wer im rahmen (von) VulkanBet aktiv werden möchte, ist überhaupt nicht an sein Salon in den eigenen vier Wänden gebunden. Auf die Verfügbarkeit dieser bekanntesten und attraktivsten Titel kannst ihr dich in der VulkanBet App aber anvertrauen. [newline]Sicherlich gut zu wissen ist damit, dass für den Zugriff auf das mobile Portfolio auf keinen fall spezieller Download einer Software erforderlich ist. Die App wirdals Browser-Version angeboten darüber hinaus kann somit geradlinig im mobilen Browser gespielt werden. Dieserfalls ist es ebenso ganz gleich, ob du das Portfolio mit einem Gerät von Apple, Androide oder einem anderen Betriebssystem abrufst. Rücksicht auf freie Speicherplätze musst du ebenfalls nicht nehmen.

Vulkanbet Freespins Ohne Einzahlung

Allesamt Aktionen, wie beispielsweise die Anmeldung und Zahlung, sind verschlüsselt. Viele beliebte Spielhallen besitzen außerdem Treueprogramme, die Spieler für das ständige Spiel belohnen. Eine Cashback-Funktion gibt es inoffizieller mitarbeiter (der stasi) Moment nicht, aber bei bestimmten Aktionen kann es mit Zukunft durchaus dies, dass es ein paar Cashback-Möglichkeit geben vermag. Turniere gibt es im Vulkanbet Spielcasino immer mal abermals, wobei sich ebendiese hauptsächlich auf allen Sportwettenbereich der Seite konzentrieren. Man muss sich keine Sorge tragen machen, wenn man seine Daten im rahmen (von) VulkanBet angegeben hat der.

Mit Bonusgeld Für Vulkan Bet Zocken

Bei Fragen ferner Problemen können Diese sich an den Kundensupport wenden, welcher 24/7 per Unverblümt Chat, E-Mail darüber hinaus Telefon erreichbar ist natürlich. Nach unseren Fantasien sind die Support-Mitarbeiter freundlich sowie erfahren und beantworten alle Fragen schnell des weiteren ausführlich. Langeweile ist auch bei VulkanBet ein Fremdwort, denn hierbei wird ein Spieleportfolio von über 1. 000 Games geboten. Darunter sind überhaupt nicht nur die besten Spielautomaten zu identifizieren, sondern auch jede Menge klassische darüber hinaus traditionelle Casinospiele.

Arten Von Spiele

Hinzu kommt das das Bankkonto oder ein paar andere Zahlungsmöglichkeit zu der Verfügung stehen hat. Minderjährige Kinder haben keine Möglichkeit darüber hinaus irgendeiner Weise mit der absicht, Echtgeld zu zocken. Die Sicherheit des weiteren Seriosität spielen bei einem jungen Buchmacher wie VulkanBet sicher eine größere Zylinder im Testbericht, qua bei einem traditionellen und erfahrenen Firmen. Allerdings lassen einander auch bei diesem jungen Vertreter überaus schnell einige handfeste Belege dafür aufgabeln, dass sichs um ein vertrauenswürdiges Firmen handelt. Bei dem Unternehmen handelt es sich um alle Betreiberfirma des Buchmachers – und welche hat ihren Abgeordnetensitz uff (berlinerisch) der Mittelmeerinsel Malta.

Schutz Und Fairness

Im rahmen (von) den Tisch- darüber hinaus Kartenspielen ebenso als bei den Slot maschinen kann man Demoversionen ausprobieren. Dadurch kann man sich über den Spielen, ihren Regeln und Features auseinandersetzen, ohne falls man echtes Bargeld aufs Spiel wettet. So fällt dieses leicht, eine eigene Strategie zu entwickeln und ein Gespür fürs Setzen zu entwickeln. Auch dass die Webseite in verschiedenen Sprachen des weiteren vor allem des weiteren vollständig auf Deutsch verfügbar steht, ist auch nicht selbstverständlich. Speziell interessant bei VulkanBet ist, dass nicht nur ein Spieleangebot zur Verfügung steht.

Für Neukunden gibt es bei VulkanBet den tollen Willkommensbonus aber auch Bestandskunden besitzen viele Vorteile. Wöchentliche Bonusangebote, Einzahlungsboni darüber hinaus Freispiele sind in regelmäßigen Abständen grade. Sind die Freispiele für Hot Triple Sevens dem Kundenkonto erst mal gutgeschrieben, empfiehlt es sich, sie darüber hinaus innerhalb einer Frist von fünf Tagen nutzen! Hierfür simpel das entsprechende Spiel, augenblicklich den Slot Hot Triple Sevens, aufrufen und losspielen! Für gewöhnlich sieht unser System automatisch, dass Freispiele zu gunsten von den entsprechenden Spielmaschinen vorhanden sind und startet diese automatisch! Für die Free Spins im Zusammenhang des Casino Zugabe gelten dabei wenige Regeln.

Wie Viele Spiele Sind Verfügbar?

Es gibt anscheinend einen guten Lage, warum bei dieser Filtersuche auf jener Webseite ausgerechnet entsprechend Software beziehungsweise Spiele-Provider gesucht werden mag. Das VulkanBet Gluecksspieltempel arbeitet nicht lediglich mit einigen wenigen, sondern mit erwiesen vielen Gaming-Providern miteinander. Aber im Mitte steht natürlich welcher Willkommensbonus, der genau genommen ein Bonuspaket ist – dort aus Einzahlungsbonus und VulkanBet Bonus ohne Einzahlung. Freispiele haben zumeist die Funktion, dass sie an einen von dieser Spielbank festgelegten Steckplatz vorgesehen sind ferner zunächst dort anders der angegebenen Anzahl eingesetzt werden. Bei diesem VulkanBet Rabatt ohne Einzahlung ist auch es Majestic King, ein Spielautomat welcher Marke Spinomenal.

Online Spieltempel Woopwin Bietet Erneuertes Vip

Indem man sich via VulkanBet per System verbindet, hat man jedoch Zugriff auf chip komplette Casino- und Buchmacher-Erfahrung, die sich selbst anbieten. Um davon zu profitieren, darf man lediglich chip App herunterladen oder aber auf die mobile Version der Internetseite zugreifen. Beide Methoden sind einfach zu erreichen und wirken einwandfrei. Laut welchen Ergebnissen in dem VulkanBet Testbericht müsste sich jeder Kartenspieler bei diesem Versorger schnell wohlfühlen. Alle Spieler können zu dem Beispiel aus einergroßen Anzahl an Zahlungsoptionen wählen, gleichzeitig präsentiert der Anbieter natürlich auch einen erstklassigen Bonus. Die Entwurf ist fair und bringt dir für maximaler Nutzung satte 600 Euro als zusätzliches Guthaben 1.

Vulkanbet Bietet Casinospielern Und Wettfreunden Reichlich Auswahl

Sie können unterwegs sowohl Casino Spiele wie Automaten oder aber Blackjack genießen, stattdessen auch Sportwetten und Esport-Wetten abschließen. Diese haben einen vorgegebenen Geldwert und bringen an jede Sport- oder aber Esport-Wette auf Vulkan Bet genutzt werden. Die Gewinne sind verpflichtet Sie dann einzig nach den Bedingungen des jeweiligen Angebotes freispielen und bringen Sie dann abgeben. Bei diesen Angeboten können Sie oftmals die Titel dieser angesagtesten Entwickler spiel und dabei weitere Preise gewinnen. Sofern Sie regelmäßig diese Bonus-Seite besuchen, einen aussetzer haben (umgangssprachlich) Sie niemals 1 unserer wöchentlichen Boni. Auch wenn Selbige unseren Willkommensbonus bereits in Anspruch angewendet haben, ist dies noch kein Aufbau zur Sorge.

Esport

Wer kann nicht gerne welche Chance bekommen, auf ganzer linie (umgangssprachlich) kostenlos Bonusgeld ferner andere tolle Belohnungen wie Freispiele einzustreichen? Vom ersten Schritt Ihrer Reise für uns werden wir Sie mit Vorteilen und Preisen überhäufen, damit Sie immerzu das Maximum aus Ihrem Spiel aneignen können. Sowohl Spieltempel Spieler wie Sportwetter werden bei VulkanBet für ihre Zuverlässigkeit belohnt. Wir bestizen eine Reihe von seiten fantastischen Bonusangeboten an alle Spieler gen unserer Seite.

Vulkanbet Online Spielautomaten

Via Buy Feature kompetenz Sie beim Glücksrad bis zu 40 Freispiele erbeuten. Elementar ist, dass Jene die Vorgehensweise wirklich befolgen, um zahlreichen Bonus zu empfangen. Wer noch unqualifiziert auf dem Gemarkung der Online Casinos ist, wird sich schwer tun, grosse Angebote von schlechten zu unterscheiden.

Die Beliebtesten Vulkanbet Casino Online Automaten

Hier stehen in keiner weise nur die einzelnen Tage zur Verfügung, sondern auch sehr hilfreiche Filter-Funktionen. Möglich ist es so sehr beispielsweise, sich für viel Betrieb ausschließlich die Events anzeigen zu lassen, die innerhalb der nächsten 24 Stunden veranstaltet werden. Alternativ steht aber auch das Blick auf jeder Veranstaltungen zur Verfügung, der natürlich speziell bei etwas weniger bedeutend Betrieb zu empfehlen ist echt. Platzieren können die Tipper ihre Darstellen beim Anbieter doch natürlich nicht alleinig vor der Spielrunde, sondern auch bis heute live nach einen Anpfiff. Hierfür steht das Live-Center verfügbar, welches rund um eine Uhr Wettmöglichkeiten uff (berlinerisch) Veranstaltungen aus aller Welt bietet.

Unsere Parole: Spielspaß, Freude Darüber Hinaus Spannung Pur Per Zufriedenen Spieler

Wenn Sie anders Deutschland oder in Österreich leben, ist echt das Spielen für VulkanBet kein Harte nuss (umgangssprachlich). Auch in zahlreichen anderen europäischen Ländern ist der Zugriff auf unser Spiel Angebot kein Aufgabe. Zu den Ländern, aus denen unsereins unsere Gäste wünschenswert heißen dürfen, gehören unter anderem Polen, Russland, Japan, Griechenland, Rumänien, Tschechien und wettespielen.de viele mehr. Aktuell finden Sie bei uns über 2. 500 Slots dieser besten Provider. Sollen es die klassischen Spielautomaten mit zahlreichen beliebten Früchtesymbolen dies oder lieber neue Video Slots via zahlreichen spannenden Funktionen? Unser Portfolio vom Bereich der Automatenspiele wird in regelmäßigen Abständen erweitert, so sehr dass Sie stets etwas Neues für uns entdecken sachverstand.

Die Auswahl vermag also immer abermals aktualisiert, sodass Gluecksspieler niemals zu tief ein und dies selbe Game spiel müssen. Wer ergo Lust und Laune hat, kann welche Games entsprechend rasch nutzen und auch spielen. Darunter werden viele bekannte Entwickler eingebunden, wie ebenso NetEnt. Schauen lohnt sich sich also, falls man mal erneut die Lust angenehm Spielen verspürt. Ja wer sich mit welchen Slots beschäftigt dieser wird sehr geschwind erkennen das es unterschiedliche Aufbauten vorhanden ist. So lassen einander Slots finden die beispielsweise mit Spielkarten gespielt werden.

Continue Reading

Aktuale