Connect with us

Maqedonia e Veriut

Dimovski: Do të propozoj që Janeva të mos marrë apanazh nga Kuvendi

Published

on

Kërkesa për apanazh e ish prokurores speciale publike Katica Janeva, e cila është e akuzuar në rastin “Zhvatja”, sot do të jetë në rend dite të njërës nga seancat e Komisionit për Çështje të Zgjedhjeve dhe Emërimeve.

Kryetari i Komisionit Ilija Dimovski deklaroi se ai do të kërkojë që Janevës të mos i ndahet apanazh sepse nuk është person i zgjedhur.

“Sot do ta propozoj edhe atë në rend dite. Do të propozoj bazë të shpejtë të dispozitave ligjore Komisioni të mos i japë apanazh Janevës për shkaqe formale, e ato janë se ajo nuk është zgjedhur si funksionar shtetëror nga ana e Kuvendit, që është kusht sipas ligjit, por vetëm është propozuar nga Kuvendi, ndërsa zgjedhjen e tij e bëri Këshilli i Prokurorëve Publikë”, tha Dimovski.

Deputeti i VMRO-DPMNE-së në mënyrë shtesë theksoi, për atë siç tha, skandalet që kanë lidhje me të, si dhe për keqpërdorimin e institucionit të PSP-së edhe nga aspekti financiar edhe nga aspekti politik.

“Kjo nuk na jep aspak të drejtë që të mendojmë për një hap të tillë. Gjëja e vetme që mund të bëjmë si Kuvend, si deputetë është që të apelojmë deri te Janeva, që të përmbushë vetëm një të drejtë të saj qytetare, por edhe detyrim, e ajo është që të fillojë të flasë publikisht se kush, si, kur, pse kishte marrë pjesë në krijimin e atij përbindëshi nga një institucion përgjatë së cilit kryheshin shantazhe politike dhe bëhej zhvatje financiare e një numri të madh të biznesmenëve”, tha Dimovski.

Vetëm në atë mënyrë, thotë ai, ajo do të tregojë se është penduar dhe se ishte e pavetëdijshme ose e keqpërdoruar.

Continue Reading

Lajme

Ilire Dauti nga ASH-ja: Ti japim zë rinisë të ua kthejmë dinjitetin, për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë

Published

on

By

Ilire Dauti nga ASH-ja: Ti japim zë rinisë të ua kthejmë dinjitetin, për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë

Deputetja e Aleancës për Shqiptarër, Ilire Dauti në vazhdën e mesazheve të eksponentëve të ASH-së u është drejtuar qytetarëve të Tetovës se vota për rinistët është votë që të jemi nga të ururarit dhe nga meritorët për çdo të ri më pak të larguar, ti inkurajojme e tua kthejme shpresën. Ta shprehim pakënaqësinë tonë ndaj fenomeneve devijante me votë për rininë për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë, shkruan Top24.

“Besimi i juaj i dhënë si deputete e zonës ishte mundësi që të ua kthej me punë në kuvend. Aty pra ku të gjithë që duhet të jenë në anën tuaj, ku ne kërkojmë ndryshime ligjore apo mjete nga buxheti janë në anën e gabuar. Ju pa dyshim meritoni jetë të dinjitetshme sikurse që mijra qytetarë që meritonin shtetësinë që sot falë ndryshimeve ligjore dhe presionit për zbatim korekt të ligjit e kanë marrë apo janë duke e marë.

Uratat e tyre të shumta para se të vlejnë per ne, janë për ju që na besuat. Kësaj here ju drejtohem për të kërkuar që besimi i juaj të jupet të rinjëve, që të jemi nga të ururarit dhe nga meritorët për çdo të ri më pak të larguar, ti inkurajojme e tua kthejme shpresën. Ta shprehim pakënaqësinë tonë ndaj fenomeneve devijante me votë për rininë për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë, sepse fundja shprehja e pakënaqësisë është hapi parë drejt përparimit të një invidi apo populli” tha Ilire Dauti përcjellë Top24.

Continue Reading

Lajme

Abdulla Osmani Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË

Published

on

By

Abdulla Osmani Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË

Bartësi i listës për këshilltarë nga radhët e Aleancës për Shqiptarët, Abdulla Osmani përmes një videomesazhi u është drejtuar Tetovarëve duke kërkuar që ti japin Zë Rinisë dhe ta kthejmë dinjitetin në qytetin tonë, shkruan Top24.

“Të dashur bashkëqytetarë, Tetova jonë e lënë në haresë ka nevoj për ide të reja, e për ekositem inovativ, Tetova jonë ka nevoj për teatër për fëmijët dhe për qendër rinore ku të rinjtë do zhvillojnë aftlsitë e tyre. Tetova ka nevojë për një strehimore për qentë endacak dhe trajtim e kujdes human. Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË voto shtatë” tha Abdulla Osmani, përcjellë Top24.

Continue Reading

Lajme

Vjollcë Berisha; Aftësitë e të rinjëve duhet artikuluar në vendin e lindjes e jo rrugëve të botës, andaj Jepi zë Rinisë

Published

on

By

Vjollcë Berisha; Aftësitë e të rinjëve duhet artikuluar në vendin e lindjes e jo rrugëve të botës, andaj Jepi zë Rinisë

Sekretari i përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët, profesoresha Vjollcë Berisha në pak ditë para ditës së zgjedhjeve ka zgjedhur që bashkëvendasve të saj të ju drejtohet me pak fjalë e shumë domethënie, shkruan Top24.

Profesoresha Berisha ka kërkuar Tetovarëve që ti japin zë rinisë pasi ata kanë dije, energji dhe kanë sfiduar të gjithë dhe se aftësitë e tyre duhet të artikulohen në vendlindje dhe jo rrugëve të botës.

“Rinia jonë është me Aleancën për Shqiptarët, me ç’do gjë që realisht i nevojitet qytetit tonë. Ata janë më të mirët, kanë dijen, kanë energjinë, kanë vrrullin e moshës për ti bërë më së miri gjërat. Unë besoj fort tek ata, besoni edhe ju. Ata na kanë sfiduar të gjithëve, aftësitë e tyre duhet artikuluar në vendin e tyre të lindjes e jo rrugëve të botës, andaj votoni, shtatë jepni Zë rinisë” tha sekretari i ASH-së, Vjollcë Berisha përcjellë Top24.

Continue Reading

Aktuale