Connect with us

Maqedonia e Veriut

Kolevski: Vetingu në gjyqësor jo aq shpejtë

Published

on

Vetingu i gjykatësve dhe prokurorëve duhet të mendohet mirë, të mos bëhet shpejtë, të dihet se kush dhe si do ta bëjë dhe të mos shndërrohet në përzierje të pushtetit ekzekutiv në pushtetin gjyqësor, deklaroi për MIA njeriu i parë i Këshillit të Prokurorëve Publikë, Aco Kolevski.

“Vlerësoj se duhet me kujdes t’i qasemi kësaj mase. Ajo duhet të mendohet mirë. Të mendohen qëllimet e vetingut, të definohet për nga përmbajtja në të cilën do të bëhet. Më tutje, cili organ ose cilat organe ose institucione shtetërore do të duhet ta bëjnë, të kemi kujdes që kjo të mos nënkuptojë që të jetë përzierje e drejtpërdrejtë në pushtetin gjyqësor nga ana e pushtetit ekzekutiv. Nëse bëhet, duhet të japë efekte pozitive, e jo të japë efekte negative. Gjendja në sistemin gjyqësor nuk është në nivelin e nevojshëm, e prandaj me vetingun të mos përkeqësohen më tutje”, theksoi Kolevski.

Kryetari i Këshillit të Prokurorëve Publikë thotë se duhet të mendohet se vallë në këtë moment nevojitet ose jo veting i gjykatësve dhe prokurorëve publikë.

“Tani jemi para periudhës zgjedhore, nuk e di se a duhet që vetingu të bëhet shpejtë. Më së pari duhet të mendohet mirë edhe procedura të mos jetë e shpejtë. Thjeshtë kjo të mos nënkuptojë shkarkim të menjëhershëm të gjykatësve dhe prokurorëve, por duhet të shihet se a ka bazë për një gjë të tillë. Sepse në këtë moment gjendja pronësore e gjykatësve dhe prokurorëve publikë kontrollohet. Të gjithë prokurorët publikë dorëzojnë fletëparaqitje deri te Komisioni Antikorrupsion për gjendjen e tyre pronësore të të gjithë prokurorëve publikë dhe gjykatësve dhe kontrollohet nga publiku. Secili mund të kontrollojë të dhënat”, tha Kolevski.

Sipas tij, duhet të mendohet se a do të përfshihet vetëm pjesa pronësore ose do të përfshihen edhe disa segmente të tjera që, siç thekson, të mos vijmë nesër në situatë që të përkeqësohet gjendja në sistemin gjyqësor, në vend se të përmirësohet.

Continue Reading

Lajme

Osmani: ASh do të jetë balancues mes inateve të BDI-së dhe Lëvizjes Besa, të cilët nuk e kanë dertin për qytetarët

Published

on

By

Osmani: ASh do të jetë balancues mes inateve të BDI-së dhe Lëvizjes Besa, të cilët nuk e kanë dertin për qytetarët

Abdulla Osmani nga Aleanca për Shqiptarë në debatin “Click21” tha se ASh do të jetë balancues mes inateve të BDI-së dhe Lëvizjes Besa.

“Unë besoj se populli e ka të qartë se pse njëra parti nuk duhet ti ketë 16 këshilltarë dhe pse tjetra nuk duhet të rikthehet në Këshillin komunal. Unë i garantoj qytetarët se ASh edhe këtë radhë do të jetë përkrah tyre dhe do të jetë balancuesi i këtyre dy inatave të mëdha për të cilën në fund të fundit e kanë vetëm për rejtingun e tyre partiak dhe nuk e kanë aspak për dertin e qytetarëve. Përndryshe ne nuk do të ishim në këtë situatë ku jemi sot, tha Osmani.

Debati i plotë:

Continue Reading

Lajme

Abdulla Osmani, Tetovarët kanë mundësi tu japin zë të rinjve

Published

on

By

Abdulla Osmani, Tetovarët kanë mundësi tu japin zë të rinjve

Bartësi i listës së ASH-së, Abdulla Osmani në emisionin ClickPlus ka treguar arsyet se pse Tetovarët duhet mbështetur lista e ASH-së. Sipas Osmanit në Tetovë nuk ka hapsira të gjelbërta, se në Tetovë nuk ka vende për të rinjë dhe nuk ke një vend ku mund të dalin të rinjtë apo të mëshuarit, për këtë arsye qytetarët kanë mundësi ti japin zë rinisë.Top24

Continue Reading

Lajme

Në Tabanoc pritet 30 minuta për hyrje dhe dalje

Published

on

By

Në Tabanoc pritet 30 minuta për hyrje dhe dalje

Në vendkalimin Tabanoc sot në mëngjes sipas Lidhjes Auto Moto të Maqedonisë (LAMM) pritet rreth 30 minuta për hyrje dhe dalje nga vendi. Në vendkalimet e tjera, nga ana e Maqedonisë së Veriut, nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga vendi përveç kryerjes së formaliteteve doganore.

Sipas Lidhjes Auto Moto të Maqedonisë komunikacioni në mbarë vendin po zhvillohet pa pengesa dhe nëpër rrugë kryesisht të thata. /Alsat.mk

Continue Reading

Aktuale