Connect with us

Maqedonia e Veriut

ISHSSH: Nga 16 korriku deri më 13 nëntor për Bojan Jovanovski janë evidentuar 25 kontrolle

Published

on

Inspektorati shtetëror sanitar dhe shëndetësor (ISHSSH) kumtoi se dje ka kryer kontroll inspektues të jashtëzakonshëm në ordinancën e cila gjendet në korrniza të INP Burgut Shkup, ndërsa është pjesë e ISHP-së Shtëpia shëndetësore Shkup. Kontrolli, siç potencojnë nga ISHSSH ka vijuar pas informatave të publikuara në mediumet elektronike nga ana e avokatëve të Bojan Jovanovski, të cilët akuzojnë për pakujdesi mjekësore, në lidhje me gjendjen e tij shëndetësore.

Nga kontrolli i kryer në dokumentacionin mjekësor i arrestuari J.B. për herë të parë ka kërkuar ndihmë mjekësore më 16 korrik, me ç’rast është kontrolluar dhe i është caktuar terapi. Në periudhën nga 16 korriku deri më 13 nëntor për pacientin janë evidentuar gjithsej 25 kontrolle, me ç’rast janë dhënë udhëzime spitalore dhe specialistike deri te institucionet shëndetësore në nivel sekondar dhe terciar (institucione shëndetësore spitalore), informojnë nga ISHSSH.

Megjithatë, siç citohet, udhëzimet janë dhënë me njoftim të dhënë paraprak deri te gjykata kompetente për marrje në pajtim për shërimin mëtutjeshëm, por në një pjesë të rasteve pacienti është dërguar me ndihmë të shpejtë mjekësore deri te institucioni i caktuar shëndetësor në interes të shërbimit më të shpejtë të marrur shëndetësor, për çka ekziston evidentim i rregullt.

Nga kontrolli inspektues i jashtëzakonshëm ekzekutiv, nuk janë konstatuar mangësi në kompetencat e ISHSSH-së, qëndron në kumtesë.

Continue Reading

Lajme

Nga mesnata çmime të reja të derivative të naftës

Published

on

By

Nga mesnata çmime të reja të derivative të naftës

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendim, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht 0,58% në raport me vendimin e datës 11.08.2022.

Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë rritje mesatarisht te benzina për 2,140%, te nafta për 2,090%, te vaji ekstra i lehtë ka rritje për 2,044% dhe te mazuti ka rritje për 1,868%.
Çmimi i shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 rritet për 0,50 den/litër.

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-98 dhe vajit për amvisëri EKSTRA I LEHTË (EL-1), rriten për 1,00 den/litër.
Çmimi i shitjes me pakicë i EURODIZELIT (D-E V) nuk ndryshon.
Nga data 16.08.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Benzinë motori EUROSUPER BS – 95 88,50 (denarë/litër)
Benzinë motori EUROSUPER BS – 98 91,00 (denarë/litër)
Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) 90,00 (denarë/litër)
Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 86,50 (denarë/litër)
Mazut М-1 SU 52,814 (denarë/kilogram)

Continue Reading

Lajme

Imeri nga ASH: Do të rrisim tatimet për reklama të kazinove dhe bastoreve në Tetovë

Published

on

By

Imeri nga ASH: Do të rrisim tatimet për reklama të kazinove dhe bastoreve në Tetovë

Blerian Imeri nga Aleanca për Shqiptarët, kandidat për këshilltar në komunën e Tetovës, në “Click 21” tha se do të inicojnë nismën që kompanitë e basteve dhe kazinove të kenë tatime më të larta për publicitet. Sipas tij, kjo do të ulte numrin e vizitave në këto lokale.

“Ne do të iniciojmë që reklama e tyre nëpër billborde të jetë dyfishi i një reklame të një sektori privat, do të rrisim tatimin për to dhe të ndalojmë publicitetin kaq të madh të kazinove. Kazinotë nuk janë vetëm problem komunal, por edhe shtetëror”, tha mes tjerash Imeri.

Continue Reading

Lajme

Ibraimi nga ASH: Do të sigurojmë çerdhe fëmijësh për fshatrat dhe malësinë e Tetovës

Published

on

By

Ibraimi nga ASH: Do të sigurojmë çerdhe fëmijësh për fshatrat dhe malësinë e Tetovës

Semira Ibraimi, kandidate e Aleancës për Shqiptarët për këshilltare në komunën e Tetovës në “Click 21” tha se si parti e kanë në plan që edhe fshatrave dhe malësisë së Tetovës t’u sigurojnë çerdhe për fëmijë.

“Dihet se Tetova ka problem me çerdhet, normal edhe me shkollat fillore. Një ndër ato probleme është që edhe malësia e Tetovës nuk ka çerdhe. Ne do ta realizojmë këtë plan që të kenë edhe malësia dhe fshatrat çerdhe, që të ua mundësojmë nënave që të lënë fëmijët e tyre në çerdhe dhe edhe ata të punësohen”, deklaroi mes tjerash Ibraimi.

Continue Reading

Aktuale