Connect with us

Lajmet kryesore

Tetovarët ironizojnë kreun e komunës, “Super është. Kemi liqene artificiale, natyrore, mirë është”

Published

on

Gjatë fushatave parazgjedhore për zgjedhjet lokale janë premtuar shumë për tetovarët, por asgjë nuk u bë, kështu shprehen qytetarët e Tetovës, në një prononcim për televizionin Alsat-M, përcjell in7.

Si duket qytetarët e Tetovës janë dorëzuar përballë situatës katastrofale, në të cilën ndodhet qyteti dhe përmes ironisë thonë se nuk e janë edhe aq keq, pasi tani kanë edhe liqene artificiale duke aluduar për hapjen e bulevardit ‘Bllagoja Toska.

“Super është. Kemi liqene artificiale, natyrore, mirë është”.(flet maq)

“Do bëjmë “sabër” se punët s`do bëhen, por sabrin e kemi, derisa të kemi jetë do bëjmë sabër”.

“Krejt rrena i kanë, asgjë s`mund të bëjnë. derisa janë këta në pushtet asgjë nuk do bëjnë”.

Situata e njëjtë është edhe në Lagjen e studentëve, ku që prej katër vitesh, premtohet vendosja e llambave për ndriçim dhe rregullimi i rrugës. Studentët shprehen të lodhur nga premtimet e njëpasnjëshme.

“Shumë tmerr janë këtu kushtet, unë nuk jam gjatë këtu, një vit e gjysmë, po besoj që ata që kanë qenë më herët se unë këtu, shumë ma shumë e kanë kërkuar”.

Pas situatës së tillë që është stërzgjatur shunë nga komuna e Tetovës sërish premton se do të ketë zgjidhje.

“Procedura është në përfundim e sipër. Me rishikimin e buxhetit janë paraparë të bëhen pagesat e disa pjesëve të tokës që duhet të eksproprijohet dhe më pastaj do vijojnë punimet”, thonë nga komuna e Tetovës.

Në gjendje të këtillë të rëndë nuk janë vetëm këto rrugë, nëse të rastis që të kalosh edhe në rrugët tjera, që janë dytësore do të hasni në gropa të ndryshme të ujit, kanalizimit vetura në parkuara në rrugë, me një fjalë kaos i vërtetë.

 

Continue Reading

Lajme

Ilire Dauti nga ASH-ja: Ti japim zë rinisë të ua kthejmë dinjitetin, për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë

Published

on

By

Ilire Dauti nga ASH-ja: Ti japim zë rinisë të ua kthejmë dinjitetin, për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë

Deputetja e Aleancës për Shqiptarër, Ilire Dauti në vazhdën e mesazheve të eksponentëve të ASH-së u është drejtuar qytetarëve të Tetovës se vota për rinistët është votë që të jemi nga të ururarit dhe nga meritorët për çdo të ri më pak të larguar, ti inkurajojme e tua kthejme shpresën. Ta shprehim pakënaqësinë tonë ndaj fenomeneve devijante me votë për rininë për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë, shkruan Top24.

“Besimi i juaj i dhënë si deputete e zonës ishte mundësi që të ua kthej me punë në kuvend. Aty pra ku të gjithë që duhet të jenë në anën tuaj, ku ne kërkojmë ndryshime ligjore apo mjete nga buxheti janë në anën e gabuar. Ju pa dyshim meritoni jetë të dinjitetshme sikurse që mijra qytetarë që meritonin shtetësinë që sot falë ndryshimeve ligjore dhe presionit për zbatim korekt të ligjit e kanë marrë apo janë duke e marë.

Uratat e tyre të shumta para se të vlejnë per ne, janë për ju që na besuat. Kësaj here ju drejtohem për të kërkuar që besimi i juaj të jupet të rinjëve, që të jemi nga të ururarit dhe nga meritorët për çdo të ri më pak të larguar, ti inkurajojme e tua kthejme shpresën. Ta shprehim pakënaqësinë tonë ndaj fenomeneve devijante me votë për rininë për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë, sepse fundja shprehja e pakënaqësisë është hapi parë drejt përparimit të një invidi apo populli” tha Ilire Dauti përcjellë Top24.

Continue Reading

Lajme

Abdulla Osmani Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË

Published

on

By

Abdulla Osmani Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË

Bartësi i listës për këshilltarë nga radhët e Aleancës për Shqiptarët, Abdulla Osmani përmes një videomesazhi u është drejtuar Tetovarëve duke kërkuar që ti japin Zë Rinisë dhe ta kthejmë dinjitetin në qytetin tonë, shkruan Top24.

“Të dashur bashkëqytetarë, Tetova jonë e lënë në haresë ka nevoj për ide të reja, e për ekositem inovativ, Tetova jonë ka nevoj për teatër për fëmijët dhe për qendër rinore ku të rinjtë do zhvillojnë aftlsitë e tyre. Tetova ka nevojë për një strehimore për qentë endacak dhe trajtim e kujdes human. Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË voto shtatë” tha Abdulla Osmani, përcjellë Top24.

Continue Reading

Lajme

Vjollcë Berisha; Aftësitë e të rinjëve duhet artikuluar në vendin e lindjes e jo rrugëve të botës, andaj Jepi zë Rinisë

Published

on

By

Vjollcë Berisha; Aftësitë e të rinjëve duhet artikuluar në vendin e lindjes e jo rrugëve të botës, andaj Jepi zë Rinisë

Sekretari i përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët, profesoresha Vjollcë Berisha në pak ditë para ditës së zgjedhjeve ka zgjedhur që bashkëvendasve të saj të ju drejtohet me pak fjalë e shumë domethënie, shkruan Top24.

Profesoresha Berisha ka kërkuar Tetovarëve që ti japin zë rinisë pasi ata kanë dije, energji dhe kanë sfiduar të gjithë dhe se aftësitë e tyre duhet të artikulohen në vendlindje dhe jo rrugëve të botës.

“Rinia jonë është me Aleancën për Shqiptarët, me ç’do gjë që realisht i nevojitet qytetit tonë. Ata janë më të mirët, kanë dijen, kanë energjinë, kanë vrrullin e moshës për ti bërë më së miri gjërat. Unë besoj fort tek ata, besoni edhe ju. Ata na kanë sfiduar të gjithëve, aftësitë e tyre duhet artikuluar në vendin e tyre të lindjes e jo rrugëve të botës, andaj votoni, shtatë jepni Zë rinisë” tha sekretari i ASH-së, Vjollcë Berisha përcjellë Top24.

Continue Reading

Aktuale