Connect with us

Lajme

Stoltenberg tregon standardet që duhet të plotësojë Maqedonia për në NATO

Published

on

Stoltenberg: Anëtaret e reja si Maqedonia e Veriut duhet të kenë mënyrë të sigurt të komunikimit

Vendet anëtare të NATO-s dhe ata që aspirojnë të anëtarësohen në Aleancë, siç është Maqedonia e Veriut, duhet t’i plotësojnë të gjitha standardet, përfshirë edhe ato për mënyrën e sigurt të komunikimit, thotë Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Paktit Veriatlantik, Jens Stoltenberg në intervistë për “Zërin e Amerikës”.

“Ato duhet t’i plotësojnë disa standarde kur bëhet fjalë për infrastrukturën civile dhe telekomunikacionin, siç është teknologjia 5G”. Kjo vlen edhe për anëtaret e reja të ardhshme si Maqedonia e Veriut. Këto standarde nuk vlejnë për vende të cilat nuk janë anëtare, por, ne mund t’i lusim apo t’i këshillojmë ta bëjnë një gjë të tillë”, deklaroi Stoltenberg lidhur me ndikimin e mundshëm të forcave të tjera globale në rajon dhe sfidat e sigurisë me të cilat ballafaqohet NATO.

Për dallim prej më parë kur si rrezik më të madh paraqiste vetëm Ish-Bashkimi Sovjetik, thotë, tani kanosjet vijnë prej më shumë anëve – sulmet kibernetike, anektimet…, dhe nuk mund të parashihen.

“Prandaj është e rëndësishme që NATO të mbetet e gatshme dhe agjile që të mundet në mënyrë të përshtatshme të reagojë për çfarëdo krize të re”, thekson Sekretari i Përgjithshëm i Aleancës.

Në pyetjen se pse NATO e vazhdon politikën e “dyerve të hapura” për shtetet e vogla, të cilat nuk janë forca ushtarake dhe të sigurisë, Stoltenbeg thotë: “kur fqinjët janë stabil edhe ne jemi të sigurt, ndërsa kur ata i bashkohen NATO-s, atëherë do të bëhemi akoma më të sigurt”.

Një prej sukseseve më të mëdha të NATO-s është fakti që me anëtarësimin e fundit të Maqedonisë së Veriut, prej 12 vendeve fillestareve, do të bëhemi aleancë prej 30 vendesh. Shumë prej tyre janë edhe anëtare të BE-së. E gjithë kjo do të thotë se qindra milionë njerëz tashmë iu bashkuan demokracisë dhe prosperitetit ekonomik. Me këtë Evropa bëhet më e bashkuar dhe më e qetë se kurrë më parë”, deklaroi Jens Stoltenberg.

Continue Reading

Lajme

Ilire Dauti nga ASH-ja: Ti japim zë rinisë të ua kthejmë dinjitetin, për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë

Published

on

By

Ilire Dauti nga ASH-ja: Ti japim zë rinisë të ua kthejmë dinjitetin, për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë

Deputetja e Aleancës për Shqiptarër, Ilire Dauti në vazhdën e mesazheve të eksponentëve të ASH-së u është drejtuar qytetarëve të Tetovës se vota për rinistët është votë që të jemi nga të ururarit dhe nga meritorët për çdo të ri më pak të larguar, ti inkurajojme e tua kthejme shpresën. Ta shprehim pakënaqësinë tonë ndaj fenomeneve devijante me votë për rininë për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë, shkruan Top24.

“Besimi i juaj i dhënë si deputete e zonës ishte mundësi që të ua kthej me punë në kuvend. Aty pra ku të gjithë që duhet të jenë në anën tuaj, ku ne kërkojmë ndryshime ligjore apo mjete nga buxheti janë në anën e gabuar. Ju pa dyshim meritoni jetë të dinjitetshme sikurse që mijra qytetarë që meritonin shtetësinë që sot falë ndryshimeve ligjore dhe presionit për zbatim korekt të ligjit e kanë marrë apo janë duke e marë.

Uratat e tyre të shumta para se të vlejnë per ne, janë për ju që na besuat. Kësaj here ju drejtohem për të kërkuar që besimi i juaj të jupet të rinjëve, që të jemi nga të ururarit dhe nga meritorët për çdo të ri më pak të larguar, ti inkurajojme e tua kthejme shpresën. Ta shprehim pakënaqësinë tonë ndaj fenomeneve devijante me votë për rininë për çdo lot të derdhur prindërish për largimin e fmijëve tanë, sepse fundja shprehja e pakënaqësisë është hapi parë drejt përparimit të një invidi apo populli” tha Ilire Dauti përcjellë Top24.

Continue Reading

Lajme

Abdulla Osmani Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË

Published

on

By

Abdulla Osmani Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË

Bartësi i listës për këshilltarë nga radhët e Aleancës për Shqiptarët, Abdulla Osmani përmes një videomesazhi u është drejtuar Tetovarëve duke kërkuar që ti japin Zë Rinisë dhe ta kthejmë dinjitetin në qytetin tonë, shkruan Top24.

“Të dashur bashkëqytetarë, Tetova jonë e lënë në haresë ka nevoj për ide të reja, e për ekositem inovativ, Tetova jonë ka nevoj për teatër për fëmijët dhe për qendër rinore ku të rinjtë do zhvillojnë aftlsitë e tyre. Tetova ka nevojë për një strehimore për qentë endacak dhe trajtim e kujdes human. Për një Tetovë ndryshe JEPI ZË RINISË voto shtatë” tha Abdulla Osmani, përcjellë Top24.

Continue Reading

Lajme

Vjollcë Berisha; Aftësitë e të rinjëve duhet artikuluar në vendin e lindjes e jo rrugëve të botës, andaj Jepi zë Rinisë

Published

on

By

Vjollcë Berisha; Aftësitë e të rinjëve duhet artikuluar në vendin e lindjes e jo rrugëve të botës, andaj Jepi zë Rinisë

Sekretari i përgjithshëm i Aleancës për Shqiptarët, profesoresha Vjollcë Berisha në pak ditë para ditës së zgjedhjeve ka zgjedhur që bashkëvendasve të saj të ju drejtohet me pak fjalë e shumë domethënie, shkruan Top24.

Profesoresha Berisha ka kërkuar Tetovarëve që ti japin zë rinisë pasi ata kanë dije, energji dhe kanë sfiduar të gjithë dhe se aftësitë e tyre duhet të artikulohen në vendlindje dhe jo rrugëve të botës.

“Rinia jonë është me Aleancën për Shqiptarët, me ç’do gjë që realisht i nevojitet qytetit tonë. Ata janë më të mirët, kanë dijen, kanë energjinë, kanë vrrullin e moshës për ti bërë më së miri gjërat. Unë besoj fort tek ata, besoni edhe ju. Ata na kanë sfiduar të gjithëve, aftësitë e tyre duhet artikuluar në vendin e tyre të lindjes e jo rrugëve të botës, andaj votoni, shtatë jepni Zë rinisë” tha sekretari i ASH-së, Vjollcë Berisha përcjellë Top24.

Continue Reading

Aktuale