Connect with us

Maqedonia e Veriut

Zaev: Duhet t’i ndjekim modelet e suksesshme nëpër botë për Kodrën e Diellit

Published

on

Në seancën qeveritare në Tetovë është diskutuar edhe për Kodrën e Diellit nga fakti se studimi i fizibilitetit jep më shumë opsione për zgjedhje. Kryeministri Zoran Zaev ka porositur se dëshiron të ndjek shembujt e suksesshëm me modele të këtilla.

“Studimi i fizibilitetit tregon tre alternativa. Një është shteti të vazhdojë të punojë, por ajo do të zgjat pasi shteti është menaxhues i dobët dhe nuk i di të gjitha aspektet e ofertës turistike, ndërsa ne kemi aeroport nën 100 kilometra, kësi lokacioni nuk ka në rajon. E dyta është partneriteti privat- publik në pjesën e teleferikut dhe shitjes së hoteleve… Besoj se analistët do të gjejnë model më të mirë, nuk dëshiron shteti të kursejë para, por të ketë qendër skijimi modern pasi është me rëndësi për BPV-në, për vende të reja të punës, për ekonominë. Nëse më pyetni mua do ta kisha ndjekur modelin e shteteve të suksesshme në kësi modele. Do të doja Zvicra, Franca dhe Gjermania të investojnë këtu.

Në pyetjen e gazetarëve pse nuk ndërtohen objektet shtesë të gjimnazit dhe shkollës fillore në Reçicë të Vogël, Zaev me përgjigje se para janë siguruar dhe se në kohë të afërt do të fillojë ndërtimi.

“Pjesë përbërëse e programit është edhe ndërtesa e ‘Kiril Pejçinoviqit’ dhe shkollës fillore në Reçicë të Vogël. Kemi pëlqimin për ndërtime nga komuna, besoj se sektori për investime në MASH do të jep pëlqime adekuate për këtë”, ka thënë Zaev.

Kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi ka thënë se bashkëpunimi i këtillë me Qeverinë për komunën nënkupton më shumë sukses.

“Po dëshmohet logjika e zhvillimit të barabartë por poashtu për investime të njëjta për gjitha rajonet, jo vetëm në Qeveri por edhe palëve të prekura në shoqëri. Ky bashkëpunim jep rezultate më të mëdha pasi me mbështetje të përbashkët promovojmë më shumë punë. Projektet dhe idetë janë me rëndësi për qytetarët por edhe proceset që pasojnë në hapjen e kapitujve me BE-në ku obligimet për qeveritë dhe komunat bëhen më të mëdha”, ka thënë Arifi.

Kryeministri Zaev ka thënë se në bashkëpunim me komunën e Tetovës do të zgjidhet synimi i ndërtimit të qarkores së Tetovës drejt Jazhincës.

Continue Reading

Lajme

Nga mesnata çmime të reja të derivative të naftës

Published

on

By

Nga mesnata çmime të reja të derivative të naftës

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendim, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht 0,58% në raport me vendimin e datës 11.08.2022.

Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme shënojnë rritje mesatarisht te benzina për 2,140%, te nafta për 2,090%, te vaji ekstra i lehtë ka rritje për 2,044% dhe te mazuti ka rritje për 1,868%.
Çmimi i shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 rritet për 0,50 den/litër.

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-98 dhe vajit për amvisëri EKSTRA I LEHTË (EL-1), rriten për 1,00 den/litër.
Çmimi i shitjes me pakicë i EURODIZELIT (D-E V) nuk ndryshon.
Nga data 16.08.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Benzinë motori EUROSUPER BS – 95 88,50 (denarë/litër)
Benzinë motori EUROSUPER BS – 98 91,00 (denarë/litër)
Naftë motori EURODIZEL BS (D-E V) 90,00 (denarë/litër)
Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 86,50 (denarë/litër)
Mazut М-1 SU 52,814 (denarë/kilogram)

Continue Reading

Lajme

Imeri nga ASH: Do të rrisim tatimet për reklama të kazinove dhe bastoreve në Tetovë

Published

on

By

Imeri nga ASH: Do të rrisim tatimet për reklama të kazinove dhe bastoreve në Tetovë

Blerian Imeri nga Aleanca për Shqiptarët, kandidat për këshilltar në komunën e Tetovës, në “Click 21” tha se do të inicojnë nismën që kompanitë e basteve dhe kazinove të kenë tatime më të larta për publicitet. Sipas tij, kjo do të ulte numrin e vizitave në këto lokale.

“Ne do të iniciojmë që reklama e tyre nëpër billborde të jetë dyfishi i një reklame të një sektori privat, do të rrisim tatimin për to dhe të ndalojmë publicitetin kaq të madh të kazinove. Kazinotë nuk janë vetëm problem komunal, por edhe shtetëror”, tha mes tjerash Imeri.

Continue Reading

Lajme

Ibraimi nga ASH: Do të sigurojmë çerdhe fëmijësh për fshatrat dhe malësinë e Tetovës

Published

on

By

Ibraimi nga ASH: Do të sigurojmë çerdhe fëmijësh për fshatrat dhe malësinë e Tetovës

Semira Ibraimi, kandidate e Aleancës për Shqiptarët për këshilltare në komunën e Tetovës në “Click 21” tha se si parti e kanë në plan që edhe fshatrave dhe malësisë së Tetovës t’u sigurojnë çerdhe për fëmijë.

“Dihet se Tetova ka problem me çerdhet, normal edhe me shkollat fillore. Një ndër ato probleme është që edhe malësia e Tetovës nuk ka çerdhe. Ne do ta realizojmë këtë plan që të kenë edhe malësia dhe fshatrat çerdhe, që të ua mundësojmë nënave që të lënë fëmijët e tyre në çerdhe dhe edhe ata të punësohen”, deklaroi mes tjerash Ibraimi.

Continue Reading

Aktuale