Connect with us

Lajme

Angjushev pret që 2019 të jetë vit me parametra më të lartë ekonomik për 15 vitet e fundit

Published

on

Pres në vitin 2019 parametrat ekonomike të jenë më të larta në 15 vitet e fundit, si dhe në tremujorin e tretë dhe të katërt të vazhdojë rritja që ka filluar në tremujoret paraprake, porositi zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Koço Angjushev në panelin “Rruga drejt prosperitetit” në Samitin për Ballkanin Perëndimor që sot mbahet në Shkup në organizim të “Ekonomist”.

Ai theksoi se në vitin 2018 në vend ka pasur 700 milionë dollarë investime direkte të huaja ose më shumë se 6,5 për qind të BPV-së.

“Nëse në tetor dëgjohen informacione të mira besoj se investimet direkte të huaja do të jenë edhe më të ëarta sesa në vitin 2018 kur ka pasur nivel rekord të investimeve të tilla në historinë e deritanishme në vend”, ka thënë Angjushev.

Theksoi se për momentin po negociohet me kompanitë nga bota e zhvilluar teknologjike për investimet në vend dhe shtoi se nëse kalohet mirë është e mundur të tërhiqen mbi 100 milionë investime të reja.

Theksoi se vendi bëhet atraktiv për investimet e huaja direkte dhe është më konkurruese në këtë fushë në krahasim me vendet tjera të Ballkanit Perëndimor.

Sipas Angjushev, kyçe është që në periudhën në vijim të ndryshojë sistemi arsimor në vend i cili duhet të prodhojë kuadro që do të jenë të përdorueshme për ekonominë dhe shtoi se kyçe për vendin do të jetë që të rritet bashkëpunimi i investitorëve të huaj me kompanitë vendore. Si shembull i mirë për investim të suksesshëm të huaj e theksoi “Gereshajner” i cili për momentin i përfundon punët ndërtimore në objektin e tyre për prodhimin e ambalazhit për industrinë farmaceutike dhe tani më ka shpallur konkurs për punësimin e personave me pagë fillestare prej 700 eurove, ndërsa për inxhinierët edhe mbi një mijë euro.

Continue Reading

Lajme

Krenar Lloga kockë e fortë në Qeveri!?

Published

on

By

Motoja e Aleancës për Shqiptarët që nga hyrja në Qeveri ishte për të bërë dallimin. Me të nisur punën ministrat e ASH-së vërshuan takimet me ambasadorë të ndryshëm të vendeve evropiane por edhe me përfaqësues amerikanë, e edhe me grupe dhe faktorë të tjerë të rëndësishëm në vendin tonë.
SmartNews në këtë editorial konstaton se më i zëshëm dhe me performancë të jashtzakonshme tani po paraqitet edhe Krenar Lloga, ministër i drejtësisë. Ai ka bërë bujë me deklaratat dhe qëndrimet e tij të cilat bëjnë dallimin në qëndrime nga partitë e tjera të koalicionit.
Vetingu në drejtësi u paraqit si prioritet dhe po punohet me faktorin ndërkombetarë.

Lloga: Pa ndërkombëtarët nuk ka veting


Mund të dallojmë fokusin e veçantë të tij në rastet e montuata politike, ku Lloga tha se beson se ka njerëz të pafajshëm në burgjet e Maqedonisë. Ai tha se për rastin “Alfa” jam i interesuar edhe para emërimit si ministër.

Lloga: Besoj se ka njerëz të pafajshëm në burgjet e Maqedonisë, për rastin “Alfa” jam interesuar edhe para emërimit si ministër


Ai foli edhe për kërkesën për ekstradim të ish-kryeministrit Gruevski, si dhe vendimi për amnesti të të dënuarve gjatë pandemisë.

Lloga jep lajmin e madh, mijëra qytetarë lirohen nga burgu, amnistia për shkeljet e Covid miratohet ekspress në Kuvend


Por së fundmi qëndrimi i tij për hapjen e preambules dhe heqjen e 20% nga kushtetuta siç duket ishtë kafshatë e vështirë për partnerët e koalicionit të cilët reaguan njëzëri kundër kësaj ideje të ministrit të Drejtësisë.
Ai tha se nuk heq dorë nga qendrimi i tij dhe sot ka përsëritur se ndryshimi i preambulës është prioritet, ndërsa me hapjen e Kushtetutës duhet të përmirësohen edhe zbrastirat kushtetuese dhe të hiqet termi 20%.

Lloga: Unë mbes në qëndrimin tim!


Ai tha se këto kanë qenë propozimet e tij gjatë takimit me kryeministrin dhe faktorët e tjera, ndërsa vendimet do të duhet të merren me konsensus.SmartNews.mk

Continue Reading

Lajme

Lloga: Unë mbes në qëndrimin tim!

Published

on

By

Ministri i Drejtësisë Krenar Lloga, ka pesëritur sot qëndrimin e tij se ndryshimi i preambulës është prioritet, ndërsa me hapjen e Kushtetutës duhet të përmirësohen edhe zbrastirat kushtetuese dhe të hiqet termi 20%.
Ai tha se këto kanë qenë propozimet e tik gjatë takimit me kryeministrin dhe faktorët e tjera, ndërsa vendimet do të duhet të merren me koncenzus.

Continue Reading

Lajme

Lloga dhe Ministrja e Drejtësisë e Austrisë, Alma Zadiq, nënshkruan një deklaratë të përbashkët për fuqizimin e bashkëpunimit për reformat në gjyqësor

Published

on

By

Ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga, zhvilloi një takim pune me Ministren e Drejtësisë së Austrisë, Alma Zadiq. Austria mbështet Republikën e Maqedonisë së Veriut në rrugën drejt Bashkimit Evropian. Lloga dhe Zadiq nënshkruan një deklaratë të përbashkët për bashkëpunim të të dy ministrive në fushën e mbrojtjes së zbatimit dhe të parimeve të sundimit të ligjit, reformave në fushën e ligjit civil dhe penal, luftën kundër korrupsionit dhe digjitalizimin e gjyqësorit. Të dy ministrat u pajtuan, Austria nëpërmjet të ekspertëve të saj të bart diturinë dhe përvojën, duke përfshirë dhe trajnime profesionale të gjykatësve dhe prokurorëve. Ministri i Drejtësisë, Krenar Lloga, tha se çdo ndihmë e Austrisë është e mirëseardhur për zhvillimin e mëtutjeshëm të shtetit. Ministrja e Drejtësisë e Austrisë, Alma Zadiq, i dëshiroi punë të suksesshme Ministrit Lloga dhe e porositi se përqëndrimi i rajonit duhet të jetë në luftën kundër korrupsionit dhe zbatimin e reformave.
https://www.facebook.com/100090407993687/posts/pfbid031M7FHbLEZ3ejuiCTazN2kcE4Nt1fBfjbR3nj4n3vtsKrjpexCnJPGRJyrn7JmGWil/?mibextid=cr9u03

Continue Reading

Aktuale