Connect with us

Maqedonia e Veriut

Lëvizja Besa kërkon zgjedhje të parakohshme

Published

on

Nga Lëvizja Besa thonë se BDI dhe partitë tjera shqiptare në pushtet, nuk kanë kapacitet të punojnë për avancimin e të drejtave të shqiptarëve. Sikurse opozitarja VMRO-DMNE, edhe Besa mendon se zgjedhjet e parakohshme parlamentare do të jenë zgjidhja e vetme e duhur. Abdush Demri nga Besa akuzoi pushtetin  edhe për moszbatimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe.

“Po kjo qeveri LSDM – BDI po dështon edhe në implementimin e ligjit për përdorimin e gjuhës shqipe. Pas njoftimeve të djeshme të sekretarit të qeverisë që vjen nga radhët e BDI-së se qeveria ende nuk ka formuar inspektoratin shtetëror, institucion ku që duhet bëj përcjellje institucionale të implementimit të gjuhës shqipe komfor ligjit, të cilit, ka dhënë mbështetje edhe lëvizja Besa. Shtrohet pyetja se me çka merren përfaqësuesit shqiptar në qeveri,  BDI-ja dhe partitë tjera kur edhe pas gjashtë muajve nuk po arrijnë të bëjnë krijimin e institucionit kryesorë, i cili do të bëj inspektimin e gjuhës shqipe, në nivel qëndror dhe lokal”, tha Abdush Demiri nga Lëvizja Besa.

https://tv21.tv/besa-kerkon-zgjedhje-te-parakohshme-demiri-bdi-s-ka-kapacitet-per-avancimin-e-te-drejtave-te-shqiptareve/

Continue Reading

Lajme

Vrapçisht, dalja më e ulët në votime deri më tani

Published

on

Komisioni Shtetëror Zgjedhor ka bërë të ditur se deri në orën 11:00 dalje më të madhe në votime ka në Komunën e Novacit me 25.84%, e ndjekur nga Kriva Pallanka me 20.44% dhe Vevçani me 18.61%.

Dalje më të ulët ka në Komunën e Vrapçishtit me 4.92%. /SHENJA/

Continue Reading

Lajme

Kohë shtesë për vendet ku është ndërprerë votimi, thonë nga KSHZ

Published

on

Nga KSHZ thonë se deri më tani nuk është raportuar për ndërprerje të votimit më tepër se tre orë, përcjell Alsat. Lubka Guguçevska nga KSHZ sot deklaroi se ka pasur vonesa për shkak të problemeve me aparatet për fingerprint, por që koha e votimit do të kompensohet në ato vendvotime ku ka pasur vonesa.

“Sa i përket ndërprerjes së votimit. Kemi raste në shumë vendvotime. Në rast se ndërprerja ka qenë më pak se një orë, votimi do të përfundojë në ora 19:00. Nëse ndërprerja ka zgjatur një deri në tre orë, në këtë rast do të vazhdohet për aq sa ka zgjatur ndërprerja. Nëse ndërprerja ka qenë dy orë, atëherë do të vazhdohet votimi deri në ora 21:00”, deklaroi Lubka Guguçevska, zëdhënëse e KSHZ-së.

Continue Reading

Lajme

Zgjedhjet lokale, KSHZ: Jehona e votuesve deri në ora 11 është 10,22 për qind

Published

on

Komisioni Shtetërorë i Zgjedhjeve në konferencën e sotme për shtyp në ora 11:30, njoftoi se nga të dhënat e 2.544 vendvotimeve, respektivisht nga 73.1 për qind e vendvotimeve, deri në ora 11:00 kanë votuar gjithsej 135.906 qytetarë, gjegjësisht 10,22 për qind, shkruan Alsat. Nga KSHZ njoftojnë se më së paku votues deri në ora 11 janë regjistruar në Vrapçishtë.

“Më tepër dalje ka në komunën Novaci me 25.84 për qind, Kriva Pallanka me 20,44 për qind, Vevçani me 18.61 për qind. Ndërsa komuna me më së paku votues deri në ora 11 është Vrapçishta me 4.92 për qind”, tha Lubka Guguçevska nga KSHZ.

Continue Reading

Aktuale